Maija Miesniece
uzņēmējdarbība, finanses
Iedzīvotājiem joprojām trūkst informācijas par pārkreditācijas iespējām
Pievienots 2012 gada 10. maijā | 0 komentāri
Drukāt
Šobrīd Latvijas tirgū cilvēki ir salīdzinoši maz informēti par pārkreditācijas iespējām un neapzinās šī pakalpojuma ērtumu un pat izdevīgumu, taču gaidāms, ka drīzumā pārkreditācija būs viens no kredītu tirgu sakārtojošiem elementiem.

Pārkreditācija jeb visu personai vai uzņēmumam esošo kredītu apvienošana, pārpirkšana zem viena kredītdevēja garantē cilvēkam saistības tikai ar vienu organizāciju. Tam ir vairākas priekšrocības, kas ļauj ikdienā justies daudz mierīgāk un nenoslogot sevi ar lielu daudzumu sarežģītas informācijas.

Pirmkārt, pārkeditācija dod iespēju visus – lielākus un mazākus kredītmaksājumus veikt vienlaicīgi. Ja cilvēkam ir vairāki kredīti, kas katrs ņemts savā iestādē, ik mēnesi jāatceras, kā tos atmaksāt, vai kaut kas nav aizmirsies. Turklāt maksājumi jāveic dažādos laikos. Savukārt, ja visas kredītsaistības cilvēks apvieno, piemēram, zem Nordic Finance, viņam maksājums jāveic tikai vienu reizi mēnesī, un uzņēmums pats garantē visu kredītu apmaksu.

Otrkārt, tiek izbeigtas saistības ar citām iestādēm, līdz ar to nav sajūta, ka esi visiem parādā. Ir viena iestāde, ar ko arī tiek kārtoti visi saistību jautājumi.

Treškārt, tā ir daudz vienkāršāka matemātika. Uzskatāmi redzami kredītu izcenojumi, to apmaksas kārtība. Nav jāapmeklē daudzas interneta lapas vai banku konti, jāzvanās kredītiestādēm, lai iegūtu sev nepieciešamo informāciju par savām parādsaistībām. Arī procentu likmes pārkreditācijas gadījuma tiek vienādotas un nereti ir kredītņēmējam izdevīgākas.

Kā rāda ārvalstu piemērs, un arī Latvijas situācijas analīze iedzīvotāji novērtē augstāk minētās priekšrocības un izvēlas pārkreditāciju, kas, savukārt ļauj sakārtot kreditēšanas tirgu Latvijā. Tas veido skaidrākus sadarbības noteikumus – cilvēki vairs nebūs aizņēmušies vairākās vietās, kas rada problēmas ar vienotas klientu uzskaites veidošanu. Tas arī atvieglo problēmu risināšanu negatīvas kredīta vēstures gadījumos.

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Starptautiskās finanšu kompānijas "Nordic Finan ...
Vairāk
Reklāma