Aivars Lembergs
valsts pārvalde
Ņemot vērā Latvijas ārlietu ministra aktivitātes, es pieļauju, ka Latvija uzprasās uz Krievijas atbildes sankcijām
Pievienots 2014 gada 6. decembrī | 0 komentāri
Drukāt
Pagājušajā nedēļā notika Ventspils brīvostas pārvaldes valdes sēde. Tur tika izskatīts arī brīvostas nākamā gada budžets. Budžetā ir paredzēts, ka kravu apgrozījums ostā saglabāsies apmēram šī gada gaidāmā fakta līmenī, tas ir ap 27 milj. tonnu, citiem vārdiem – tiek plānots samazinājums pret šī gada plānu un arī pret iepriekšējā gada faktu. Jāsaka, ka tas vēl ir optimistiski, un tāpēc budžetā ir iestrādātas pozīcijas, kuras netiks finansētas, ja kravu apgrozījums ostā būs faktiski mazāka, nekā šobrīd tiek gaidīts.

Ņemot vērā Latvijas ārlietu ministra aktivitātes, es pieļauju, ka Latvija uzprasās uz Krievijas atbildes sankcijām, bet varbūt arī tas nenotiks, uz ko es ļoti ceru. Vienlaicīgi Ventspils brīvostā nākamajā gadā ir liels investīciju apjoms, lai uzturētu Ventspils brīvostas infrastruktūru konkurētspējīgā līmenī, un tiek pabeigta vesela virkne Eiropas Savienības līdzfinansētu projektu. Tas nostiprinās Ventspils brīvostas konkurētspēju, bet protams, ar klientiem strādā termināļi, ne brīvostas pārvalde. Brīvostas valdes sēdē mēs izskatījām šo situāciju, un valde pieņēma lēmumu, ka jāinformē Ministru kabinets par esošo situāciju, par mūsu bažām par nākotni un iespējamām sekām. Brīvostas pārvaldnieks ir sagatavojis vēstuli, kuras teksts šobrīd tiek skaņots ar brīvostas valdes locekļiem. Teksts ir tāds diezgan diplomātisks.

Dažāda veida iepirkumi, pašreizējie remonti u.c. No lielajām investīcijām, kas ir uzsāktas, atteikties nevaram – tie ir pievadceļi, termināls, Ziemeļu mols, 2. un 3. piestātnes stiprināšana. Tā ir lielā infrastruktūra, kurai ir Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums no 50% līdz 85%, līdz ar to būtu muļķīgi, ja mēs tur kaut ko īsinātu. Protams, budžets ir stādīts tāds, lai tās saistības, kādas ir pret bankām, tiktu pildītas – gan procentmaksājumos, gan arī atdodot kredītus.

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs
Reklāma