19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Briti vēlas pabeigt darbu pie Brexit vienošanās līdz 21. novembrim
Briti vēlas pabeigt darbu pie Brexit vienošanās līdz 21. novembrim
Autors: Anete Jansone, Labdien.lv / 1. novembris 2018, 14:22
Sagatavots provizorisks līgums, kas sniegtu Apvienotās Karalistes uzņēmumiem piekļuvi Eiropas tirgum arī pēc “Brexit”.


Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja noslēgusi darījumu, lai sniegtu britu uzņēmumiem pastāvīgu piekļuvi Eiropas Savienības (ES) tirgum.

Lielbritānijas un Eiropas sarunu dalībnieki ir panākuši sākotnēju vienošanos par visiem nākotnes tirdzniecības aspektiem, kā arī par datu apmaiņu. Vienošanās paredz atļaut Apvienotās Karalistes uzņēmumiem piekļūt Eiropas tirgiem, ja vien Lielbritānijas finanšu regula kopumā ir saskaņota ar ES.

Visvairāk satraukti par nākotni ir finanšu nozarē strādājošie. Tiek vēstīts, ka daudzi finanšu uzņēmumi ir izveidojuši jaunas filiāles Eiropā un sākuši pārcelt savu darbību uz turieni, ja Lielbritānija atstāj bloku bez darījuma.

Ja vienošanās tiks noslēgta, tad Apvienotās Karalistes finanšu pakalpojumu uzņēmumiem būs atļauts darboties kā līdz šim. Tā arī paredz atļaut ES un Apvienotajai Karalistei mainīt vai ieviest jaunus finanšu noteikumus, iepriekš konsultējoties ar otru.

Lielbritānija cer pabeigt darbu pie vienošanās par tās izstāšanos no Eiropas Savienības līdz 21. novembrim.

Lai arī vairumā jautājumu Lielbritānijas un ES šķiršanās līgumā ir panākta vienošanās, sarunas joprojām atduras jautājumā par to, kā izvairīties no jaunām robežpārbaudēm uz Lielbritānijas sauszemes robežas ar ES dalībvalsti Īriju, pēc tam kad Lielbritānija būs pametusi vienoto tirgu un muitas ūniju.

Jau vēstīts, ka Apvienotā Karaliste izstāsies no ES 2019. gada marta beigās. Pārejas periods sāktos no 29.marta un ilgtu gandrīz divus gadus – līdz 2020. gada 31. decembrim.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats