28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Trampa un Putina vizīte varētu notikt 11. novembrī Parīzē
Trampa un Putina vizīte varētu notikt 11. novembrī Parīzē
Autors: bizness.lv / 24. oktobris 2018, 12:25
Neraugoties uz ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojumu par valsts izstāšanos no Līguma par tuvā un vidējā darbības rādiusa raķešu likvidāciju, Tramps un Krievijas prezidents Vladimirs Putins tomēr 11. novembrī varētu tikties Francijas galvaspilsētā Parīzē.


Kā zināms, Tramps sestdien paziņoja par valsts izstāšanos no 1987. gadā noslēgto ASV un Padomju Savienības vienošanos par tuvā un vidējā darbības rādiusa raķešu iznīcināšanu. Krievija šo lēmumu asi kritizējusi, uzsverot, ka “ka nevis Krievija, bet gan ASV rada draudus globālajai drošībai.”

Neraugoties uz abu valstu domstarpībām, Donalds Tramps un Vladimirs Putins tomēr 11. novembrī varētu tikties Francijas galvaspilsētā Parīzē 1. pasaules kara beigu simtgades atceres pasākumā. Šādu piedāvājumu Krievijas līderim izteica Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons, kurš paskaidrojumu sniegšanai šonedēļ bija ieradies Maskavā.

“Neraugoties uz mūsu domstarpībām, ko nosaka atšķirīgā nacionālās intereses, ir svarīgi strādāt jomās, kur pastāv sadarbības iespējas,” izteicies Boltons.

Arī Putins sarunas laikā norādīja, ka ir ieintersēts tikties ar Trampu, pielaujot, ka tikšanās varētu notikt, piemēram, Parīzē, ja amerikāņu puse ir ieinteresēta. Tomēr par konkrētu vienošanos un apspriežamo jautājumu loku informācija pagaidām nav publiskota.

Tajā pašā laikā abām valstīm, visticamāk, nav izdevies panākt kopsaucēju raķešu likvidēšanas līguma jautājumā. Netiek izslēgts, ka dēļ tā, ka Krievija jau gadiem šo līgumu pārkāpj, ASV varētu piemērot papildu sankcijas Maskavai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats