25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ķīna uzsāk sankciju īstenošanu pret Ziemeļkoreju
Ķīna uzsāk sankciju īstenošanu pret Ziemeļkoreju
Autors: BNA / 9. marts 2016, 13:14
Ķīna drīz var sākt bloķēt tās ostās esošo Ziemeļkorejas kuģu atgriešanos izcelsmes valstī, vēsta ASV ziņu aģentūra UPI.


Ķīna marta sākumā atbalstīja ANO Drošības padomes rezolūcijas pieņemšanu par sankcijām pret Ziemeļkoreju un gatavojas īstenot savās ostās šo sankciju pasākumus, trešdien ziņoja Japānas laikraksts “Sankei Shimbun”.

Vārdos nenosaukti Ķīnas tirdzniecības ierēdņi, kas specializējušies Ziemeļkorejas un Ķīnas tirdzniecības attiecībās, ir izteikušies, ka Ziemeļkorejas kuģiem, kuri ir piestājuši Ķīnas ostās, no ceturtdienas tiks aizliegts izbraukt uz dzimteni.

Ķīna jau ir veikusi citus pasākumus, tostarp noteikusi embargo Ziemeļkorejas kuģu iebraukšanai Daņdunas pilsētā, kas atrodas pie abu valstu robežas Jalu upes krastā.

Ķīnas iestādes arī pastiprina ierobežojumus naudas pārvedumiem uz Ziemeļkoreju, jo visas ANO dalībvalstīs pastāvošās Ziemeļkorejas banku filiāles ir jāslēdz 90 dienu laikā kopš sankciju pieņemšanas 2.martā.

Ķīna arī plāno īstenot visaptverošu tirdzniecības aizliegumu Ziemeļkorejas kuģiem.

“Sankei Shimbun” pauda uzskatu, ka Ķīna pāriet uz jauno pieeju attiecībās ar Ziemeļkoreju, lai izvairītos no starptautiskās sabiedrības kritikas.

Arī Dienvidkoreja otrdien pieņēma finansiālas un jūras satiksmes sankcijas pret Ziemeļkoreju. ASV prezidents Baraks Obama nedēļas nogalē parakstīs likumu par papildu sankcijām pret Phenjanu, vēstīja Dienvidkorejas ziņu aģentūra “Yonhap”.

Nākamā sankciju kārta var tikt vērsta pret trešo valstu uzņēmumiem, bankām un valdībām, kas nelikumīgi iesaistās tirdzniecībā ar Ziemeļkoreju, aģentūrai “Yonhap” pastāstīja anonīms ziņu avots Vašingtonā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ķīna, sankcijas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats