19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijas rublis piedzīvo jaunu kritumu; iesaka aizliegt valstī ārvalstu valūtas maiņu
Krievijas rublis piedzīvo jaunu kritumu; iesaka aizliegt valstī ārvalstu valūtas maiņu
Autors: BNA / 29. decembris 2015, 12:04
Eiropas Savienības (ES) sankcijas un naftu cenu sarukums turpina būtiski ietekmēt Krievijas rubļa vērtības kritumu, kas nedēļas sākumā sasniedza jaunu un šogad vēl nepieredzētu kritumu. 


Pirmdien rubļa vērtība pret ASV dolāru samazinājusies līdz 72,46 rubļiem, sasniedzot zemāko līmeni kopš 2014.gada decembra.

Straujš rubļa kritums novērojams kopš Eiropas Savienības (ES) noteiktajām sankcijām un tiek plānots, ka rublis savu kritumu tikai turpinās, ņemot vērā ASV un ES pastiprinātās sankcijas un dramatisko naftas cenu samazināšanos.

Tikmēr Krievijas Valsts domes loceklis Ivans Sukharevs ierosinājis aizliegt krieviem jebkuras ārvalstu valūtas maiņas valstī, uzskatot, ka tas palīdzēs nostiprināt rubli.

Sukharevs ir sagatavojis likumprojektu, saskaņā ar kuru jebkuri valūtas, naudas vai bezskaidras naudas darījumi būtu jāaizliedz Krievijas teritorijas iedzīvotājiem. Saskaņā ar parlamentu, iedzīvotāji nevarēs samaksāt, izmantojot valūtu, ne arī pieņemt vai atmaksāt aizņēmumus, vai uzglabāt naudu kontos. Likums paredz aizliegt arī ārvalstu valūtas pirkšanu un pārdošanu.

Pamatojot savu priekšlikumu, Sukharevs min, ka daudzas valstis Āzijā un Āfrikā savā laikā ir pieņēmušas šādus ierobežojumus.

Papildus tam, otrdien Centrālā banka pastiprinājusi valūtas maiņas noteikumus Krievijas pilsoņiem, kas draud samazināt šādas operācijas ātrumu. 

Kā jau vēstīts, rubļa vērtība pērn zaudēja gandrīz pusi savas vērtības, taču nedaudz atguvās, kad enerģijas cenas šogad stabilizējās.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ES, Krievija, rublis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats