29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Eksperts: Turcijai nav alternatīvas Krievijas dabasgāzei
Eksperts: Turcijai nav alternatīvas Krievijas dabasgāzei
Autors: BNA / 10. decembris 2015, 11:56
Turcijai nav piemērotas alternatīvas Krievijas gāzei, pavēstījis turku enerģētikas eksperts Nedždets Pamirs.


Spriedzei starp Krieviju un Turciju pieaugot pastiprinājušās arī bažas, ka Krievija varētu jebkurā brīdī apturēt dabasgāzes piegādes Turcijai, kas veicinājušas Ankaru meklēt piemērotu alternatīvu Maskavas gāzei, cik vien ātri iespējams.

Turku enerģētikas eksperts gan norāda, ka maz ticams, ka Turcija varētu atrast alternatīvu Krievijas gāzei, kas piegādā aptuveni 60% dabasgāzes.

Viņš noliedza arī Turcijas mediju spekulācijas, ka Katara, Irāka un Azerbaidžāna varētu būt uzskatāmas par trim alternatīvām šajā sakarā.

"Lai gan tas ir diezgan maz ticams, ka Krievija drīzumā pārtrauks gāzes piegādi uz Turciju, tomēr, ja tā notiktu, tad objektīva analīze par Turcijas infrastruktūras importu liecina, ka valstij nebūtu iespējami risinājumi," norādīja Pamirs.

Attiecībā uz Kataru, kas tiek saukta par vienu no alternatīvām, viņš paskaidroja, ka "pat tad, ja Kataras gāze tiks piegādāta, to nebūs iespējams iekļaut Turcijas gāzes tīklā."

Savukārt runājot par Azerbaidžānu, kuras pašreizējais gāzes eksporta potenciāls ir ierobežots, Pamirs norādīja, ka tas ir tikai iedomas, ka Azerbaidžāna varētu piegādāt gāzi Turcijai gadījumā, ka Krievijas dabasgāzes piegādes tiktu drīzumā apturētas.

Arī Irāku viņš nemin kā iespējamo Turcijas glābiņu, norādot, ka tai nav fiziska gāzes importa potenciāls.

Viņš pieminēja, ka pašreizējas Krievijas sankcijas ir tikai aisberga redzamā daļa, un ka Maskavai ir vēl daudz metodes, kā kaitēt Turcijai.

Jau vēstīts, ka Krievijas un Turcijas attiecību nākotne ir apdraudēta līdz ar nesen notikušo incidentu, kad Turcija netālu no Sīrijas notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kuru dēļ Maskava sākusi īstenot aktīvas pretdarbības pret turku uzņēmējiem un valsts pilsoņiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: dabasgāze, Krievija, Turcija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats