28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija aptur darbu pie Turcijas pirmās atomelektrostacijas
Krievija aptur darbu pie Turcijas pirmās atomelektrostacijas
Autors: BNA / 9. decembris 2015, 16:51
Krievijas atomenerģijas kompānija "Rosatom" apturējusi celtniecības darbus pie plānotās pirmās Turcijas atomelektrostacijas, pavēstījušas Turcijas enerģētikas amatpersonas.


Kompānija "Rosatom" nav pārtraukusi līgumu par 20 miljardu dolāru vērto projektu un norādījusi, ka negrasās to darīt, tomēr Turcija jau vērtējot citus potenciālos projekta kandidātus.

Jau sākoties Krievijas lidmašīnu lidojumiem Turcijas gaisa telpā tika apdraudētā projekta nākotne, uz ko Turcijas amatpersonas toreiz norādīja, ka ja krievi nebūvēs atomelektrostaciju, tad to izdarīs kāds cits.

Jautājums par atomelektrostacijas nākotne aktualizējies līdz ar nesen notikušo incidentu, kad Turcija netālu no Sīrijas notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kuru dēļ Maskava sākusi īstenot aktīvas pretdarbības pret turku uzņēmējiem un valsts pilsoņiem.

Turcija 2013. gadā pasūtīja Krievijas uzņēmumam “Rosatom” būvēt valstī četrus 12000 megavatu reaktorus, lai kļūtu pilnīgi neatkarīga no elektroenerģijas. Pirmo reaktoru Turcijas dienvidos bija paredzēts pabeigt 2019. gadā, taču regulatīvas šķēršļi un Krievijas finanšu grūtības palēlināja projekta progresu.

BIZNESS.LV viedoklis
Turcija, atomelektrostacija, Krievija, enerģētika



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Atomelektrostacija, enerģētika, Krievija, Turcija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats