20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ja Krievija sodīs Ukrainu ar pārtikas embargo būsim spiesti rīkoties, paziņo Porošenko
Ja Krievija sodīs Ukrainu ar pārtikas embargo būsim spiesti rīkoties, paziņo Porošenko
Autors: BNA / 7. decembris 2015, 11:21
Ukraina būs spiesta pieņemt adekvātu lēmumu gadījumā, ja Krievija noteiks importa aizliegumu Ukrainas pārtikas produktiem, svētdien paziņoja Ukrainas prezidents Pjotrs Porošenko.

"Ja Krievija sodīs Ukrainu, diemžēl, arī mēs būsim spiesti pieņemt atbilstošu lēmumu," intervijā Ukrainas televīzijas kanālam sacīja Porošenko.

Viņš gan neatklāja, kāda veida lēmums tas varētu būt, tomēr tiek pieļauts, ka Krievijas draudi par pārtikas embargo attiecībā uz Ukrainas precēm varētu kļūt par iemeslu identiskai atbildei no Ukrainas puses.

Uz to iepriekš norādījis Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, paziņojot, ka, gadījumā, ja no 1. janvāra Krievija ieviesīs pārtikas embargo pret Ukrainu, Maskavu sagaida līdzīgs liktenis.

Trešdien, 18.novembrī, Krievija pieņēmusi lēmumu noteikt pārtikas embargo Ukrainai, pamatojot savu lēmumu ar to, ka Ukraina pievienojusies Rietumvalstu sankcijām pret Krievijas Federāciju.

Saskaņā ar oficiālo informāciju, iespējams kaitējums Ukrainas ekonomikai var sasniegt aptuveni 1,5 miljardu dolāru gadā. Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks norāda, ka Krievijas rīcība maksās Ukrainas ekonomikai aptuveni 600 miljonu dolāru. Eksperti gan pieļauj, ka zaudējumi varētu būt krietni lielāki.

Oktobra beigās Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs norādīja, ka Ukraina nevar būt divas brīvās tirdzniecības zonas dalībnieks, jo tas var radīt risku, ka Krievijā ieplūdīs daudz preces no trešajām valstīm. Viņš uzstāja uz konkrētiem pasākumiem risku novēršanai, taču, tā kā līdz šim Ukraina nav nākusi klajā ar Krievijai apmierinošu ieceri, Ukrainai draud pārtikas embargo, kā atbilde uz anti- Krievijas sankcijām.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, pārtikas embargo, Pjotrs Porošenko, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats