16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijas aizliegums tūrisma lidojumiem uz Ēģipti ilgs vairākus mēnešus
Krievijas aizliegums tūrisma lidojumiem uz Ēģipti ilgs vairākus mēnešus
Autors: BNA / 11. novembris 2015, 11:24
Maskavas aizliegums tūrisma lidojumiem uz Ēģipti ilgs vairākus mēnešus, otrdien paziņoja Kremlis.


Neraugoties uz Krievijas laikrakstu apgalvojumiem, ka Krievijas noteiktais aizliegums pasažieru lidojumiem uz Ēģipti varētu ilgt gadiem, bažas ir kliedētas un otrdien Kremlis nācis klajā ar paziņojumu, ka attiecīgais aizliegums ilgs vairākus mēnešus.

"Tas ir neiespējami radikāli mainīt drošības sistēmu, aizsardzību un kontroli lidostās pēc nedēļas vai pat mēnesi," skaidroja Putina štāba pārstāvis Sergejs Ivanovs.

Viņš norādīja, ka Ēģiptei ir jāpārskata drošības režīms ne tikai Šarm eš Šeihas, kur notikusi liktenīgā katastrofa, bet arīdzan Kairā un kūrotpilsētas Hurgardas lidostā.

"Aizliegums ilgs vairākus mēnešus kā minimums," sacīja Ivanovs.

Krievijas un Ēģiptes amatpersonas aicinājušās cilvēkus būt pacietīgus, kamēr noris drošības sistēmu uzlabošana.

Tikmēr drošības amatpersonas pie Šarm eš Šeihas lidostas atklājušas, ka ilgu laiku novēroti drošības trūkumi, ieskaitot galveno bagāžas skenēšanas ierīci, kas bieži vien nedarbojas.

Pašlaik Krievijas tūrisma nozare saskaras ar milzīgiem finansiāliem zaudējumiem pēc tam, kad valdība apturējusi gaisa satiksmi starp Krieviju un Ēģipti saistībā ar drošības problēmām pēc notikušās katastrofas. Ēģiptes Sarkanās jūras kūrorts ir populārs Krievijas tūristu galamērķis, tūlīt aiz Turcijas.

Tiek lēsts, ka tūrisma nozare varētu zaudēt 200 miljonus, ja lidojumu uz Ēģipti netiks atsākti līdz februārim, paziņojusi Krievijas tūrisma asociācija. Tiek norādīts, ka aptuveni 4 miljoni krievu tūristu apmeklēja Ēģipti.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu, kas nosaka pagaidu aizliegumu pasažieru lidojumiem no Krievijas uz Ēģipti. Prezidenta lēmums saistīts ar lidmašīnas “Kogalimavia” katastrofu, kurā dzīvību zaudēja 224 pasažieri, no kuriem lielākā daļa bija Krievijas tūristi.

Kā zināms, vairāk nekā pirms nedēļas 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ēģipte, gaisa satiksme, Krievija, tūrisms

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats