19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķiju līdz gada beigām gaida grūti lēmumi, brīdina Moskovisī
Grieķiju līdz gada beigām gaida grūti lēmumi, brīdina Moskovisī
Autors: BNA / 30. oktobris 2015, 11:30
Grieķijai līdz šī gada beigām nāksies saskarties ar vairākiem grūtiem lēmumiem, lai apmierinātu stingros nosacījumus, lai saņemtu 86 miljardu eiro lielo atbalstu, ceturtdien brīdināja Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Pjērs Moskovisī.


"Kopš jūlija mēs esam strādājuši uzticības un sadarbības garā, kas ir bezprecedenta gadījums starp Grieķijas valdību un Eiropas institūcijām kopš krīzes sākuma," uzsvēra Moskovisī.

Vienlaikus viņš norādīja, ka tas nenozīmē, ka viss ir vienkārši. Pastāvot vairāki sarežģīti jautājumi, problēmas un Moskovisī brīdināja, ka līdz gada beigām Grieķijai nāksies pieņemt grūtus lēmumus.

ES komisārs uzsvēra nepieciešamību paātrināt reformas, negaidot uz kārtējo aizdevuma daļas izmaksu, jo priekšā vēl stāv ārkārtīgi delikātais Grieķijas banku rekapitalizācijas jautājums.

"Mums ir jābūt godīgiem par lielajiem jautājumiem, kas gaida risinājumu, un no šī brīža līdz Ziemassvētkiem mēs tādi arī būsim," norādīja Moskovisī.

Jau vēstīts, ka Grieķija un tās starptautiskie aizdevēji sākuši sarunas, lai pārbaudītu valsts veiktās reformas, kas Atēnām jāīsteno apmaiņā pret finansiālo atbalstu no jaunā 86 miljardu eiro lielā aizdevuma.

Grieķijas parlaments pagājušajā nedēļā apstiprināja kārtējo taupības budžetu – lielākā daļa 154 deputāti no 300 atbalstījuši radikālu likumprojektu, kas paredz nodokļu turpmāku paaugstināšanu un pensiju samazināšanu, ko pieprasa aizdevēji kā nosacījumu, lai saņemtu 86 miljardu eiro lielo atbalstu.

Līdz ar pirmajām nodokļu izmaiņām, Atēnas sākušas gatavojot jaunu reformu, kas paredz palielināt nodokli lauksaimniekiem. Pēcāk paredzēts turpināt arī pensiju reformas, lai nodrošinātu sistēmas dzīvotspēju, kas nozīmē, ka līdz 2015. gada beigām sagaidāms papildus pensiju samazinājums.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Grieķija, Pjērs Moskovisī

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats