28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija neapmierināta ar ES priekšlikumiem; Ukrainai draud pārtikas embargo
Krievija neapmierināta ar ES priekšlikumiem; Ukrainai draud pārtikas embargo
Autors: BNA / 7. oktobris 2015, 13:27
Eiropas Savienības (ES) priekšlikumi, kuru mērķis ir izskaust Krievijas bažas par ES asociācijas nolīgumu ar Ukrainu, neapmierina Maskavu, paziņojis ekonomikas attīstības ministrs Aleksejs Uļukajevs.


Cerības, ka Krievija varētu nenoteikt pārtikas embargo pret Ukrainu, nav ļoti augstas, paziņojis Krievijas ekonomikas attīstības ministrs Aleksejs Uļukajevs, atgādinot, ka pārtikas embargo pret Ukrainu stāsies spēkā līdz ar 2016. gada 1. janvāri, ja Maskavai neizdosies vienoties ar saviem partneriem grozījumos, lai panāktu vienošanos par brīvās tirdzniecības zonas izveidi starp Ukrainu un Eiropas Savienību (ES).

Uļukajevs pastāstīja, ka trešdien paredzēta ekspertu sanāksme, kurā tiksies ES, Krievija un Ukraina. “Pēdējo reizi, kad mēs tikāmies Briselē ministru sanāksmē, mēs vienojāmies, ka kolēģi ierosinās savu alternatīvo projektu, kas ļaus mums mazināt mūsu problēmas un riskus. Viņi atsūtīja dokumentus, kas neatbilst mums,” paziņoja Uļukajevs.

Uz jautājumu vai sanāksmē tiks apspriests jautājums par Ukrainas sankcijām pret Krievijas uzņēmumiem, ministrs norādīja, ka tas abu divpusēju attiecību jautājums.

Ja vienošanās par brīvās tirdzniecības zonas izveidi starp Ukrainu un ES netiks panākta, Krievija ir gatava iekļaut Ukrainas pārtikas embargo sarakstā.

Jau vēstīts, ka atbildot uz Rietumvalstu sankcijām, Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad parakstījis dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2016. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksejs Uļukajevs, brīvās tirdzniecības zona, ES, Krievija, pārtikas embargo, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats