19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijas un ASV sadarbība - labvēlīga augsne sankciju atcelšanai
Krievijas un ASV sadarbība - labvēlīga augsne sankciju atcelšanai
Autors: BNA / 24. septembris 2015, 14:37
Ekonomiskā sadarbība un tirdzniecība starp Krieviju un Eiropas Savienību (ES) drīz varētu atgriezties, pateicoties ASV un Krievijas kopīgajiem centieniem panākt risinājumu Sīrijas konfliktā, ziņu portālam "El Mundo" paudis spāņu rakstnieks un filozofs Agapito Maestre Sančess.


"Ja Krievija un ES atsāks sadarbību, tās nenotiks diplomātiskā ceļā, bet sakarā ar to, ka Vašingtona un Maskava strādā kopā, lai cīnītos pret Sīrijā notiekošo," paudis Maestre Sančess.

Spāņu rakstnieks norāda, ka, gadījumā, ja abas lielvaras vienojas Sīrijas jautājuma tas var novest pie tā, ka atkārtoti izveidojas Krievijas un ES ekonomiskās attiecības.

"Tas ir smieklīgi, bet tā starptautiskā politika strādā," saka rakstnieks.

Viņš uzsvēra, ka bez bēgļu krīzes un pārtikas embargo, Eiropa pašlaik saskaras ar vēl svarīgāku problēmu - tai trūkst reāla vadītāja, kas varētu izvest kontinentu caur grūtajiem laikiem un atrast darba risinājumus, lai pārvarētu problēmas.

"Pašreizējie ES līderi daudz runā, taču dara absolūti neko," sacīja Maestre Sančess.

Jau vēstīts, ka pirms nedaudz vairāk kā par gadu, Krievija paziņoja par pārtikas embargo Rietumvalstīm, tādējādi atriebjoties par virkni ASV un Eiropas Savienības (ES) sankcijām par Maskavu sakarā ar tās lomu Ukrainas konfliktā.

Atbildot uz sankciju pagarināšanu, Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad parakstījis dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2016. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Kā zināms, pašlaik Krievija ieņem nozīmīgu lomu arī Sīrijas konfliktā. Palielinoties satraukumam un nedrošībai par Krievijas nodomiem, ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija pieņēmusi Krievijas piedāvājumu ļaut tai piedalīties tiešajās sarunās par tās militārās palīdzības nodrošināšanu Sīrijai.



Diskusija par rakstu (0) , ES, Krievija, sankcijas, Sīrijas karš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats