28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Brazīlija un Krievija vienojas par jūras velšu eksportu
Brazīlija un Krievija vienojas par jūras velšu eksportu
Autors: BNA / 21. septembris 2015, 13:03
Brazīlija un Krievija parakstījusi vienošanās, lai stiprinātu divpusējās saiknes zivsaimniecībā un akvakultūras nozarē.


Vienošanās parakstīta Krievijā, Brazīlijas zivsaimniecības un akvakultūras ministra Heldera Barbalho oficiālās vīzītes laikā.

"Mēs vēlamies, lai pārtikas embargo, kas noteikts Eiropas valstīm un ievērojami samazinājis citu valstu zivju produkcijas eksportu uz Krieviju, tiktu izmantots Brazīlijas labā," sacīja ministrs.

"Krievija galvenokārt eksportē mencu un heku, un mēs vēlamies to mainīt, jo īpaši palielinot garneļu eksportu, par kuru viņi izrāda interesi," sacīja Barbalho.

Savukārt Krievijas nodomi paredz palielināt uz Brazīliju ne tikai zivju eksportu, it īpaši foreļu, bet arī kviešu piegādes.

"Brazīlija ir lielisks Dienvidamerikas partneris. Mūsu attiecības balstās uz savstarpēju cieņu un uzticību," pauda Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Pašlaik Brazīlija, kas pirms gada tika raksturota kā “kā galvenais ieguvējs” Krievijas pārtikas sankcijām, nav nodzīvojis līdz šīs cerībām. Neskatoties uz pagājušā gada vienošanos par piena piegādēm un mājputnu piegādēm, Brazīlijas eksportu uz Krieviju ir ne tikai izdevies palielināt, bet gada pirmajos piecos mēnešos 2015. gadā pat pazemināt, līdz 164,000 tonnām no 167,700 tonnām 2014. gada janvārī-maijā.

Jau vēstīts, ka atbildot uz Rietumvalstu sankcijām, Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad parakstījis dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2016. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Neskatoties uz vairākiem mēģinājumiem, Krievijai nav pilnībā izdevies aizstāt importa pārtikas produktus, kas aizliegti saskaņā ar embargo. Tas savukārt paver plašas iespējas citām valstīm, kuras nav skāris pārtikas embargo, galvenokārt, Dienvidamerikas un Āzijas valstīm.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Brazīlija, eksports, Krievija, zivsaimniecība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats