28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Slovākijas premjers: ES vairs nav droša vieta lielās migrantu plūsmas dēļ
Slovākijas premjers: ES vairs nav droša vieta lielās migrantu plūsmas dēļ
Autors: BNA / 17. septembris 2015, 12:35
Eiropas Savienība (ES) vairs nav droša vieta lielās migrantu plūsma dēļ, paziņojis Slovākijas premjerministrs Roberts Fico.


“ES ir pārplūdinājuši simtiem tūkstoši migrantu, un tā vairs nav droša vieta,” sacīja Fico, uzsverot, ka 90 procenti no šiem cilvēkiem ir ekonomiskie migranti.

“Viņu starpā var būt vairāki tūkstoši potenciāli ļoti bīstamas personas,” viņš piebilda, norādot uz bažām ka starp patvēruma meklētajiem atrodas arī islāmu valsts džihādisti.

“Mums drošība ir ļoti svarīga,” sacīja Slovākijas premjerministrs.

Viņš pauda viedokli, ka Slovākijai ir jāizrāda solidaritāte un jāpalīdz cilvēkiem, kurus apdraud karš, kuriem nav ko ēst … taču tai nav iemesla, lai palīdzētu ekonomiskajiem migrantiem.

Viņš brīdināja, ka migrantu pieplūdums var veicināt galēji labējo popularitātes pieaugumu ES:”Ja mēs neapturēsim migrantu pieplūdumu, ir risks, ka tradicionālas proeiropeiskās partijas aizstās nacionālistiskas, ksenofobiskas un antieiropeiskas partijas,” pauda premjerministrs.

Kā zināms, patvērumu meklētāju skaits varētu palielināties līdz ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera piedāvājumu, kurā pausta prasība palielināt to patvēruma meklētāju skaitu, kuri sadalāmi pa visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Priekšlikumos ietilpst aicinājums uz citām dalībvalstīm pārvietot vēl vairākus tūkstošus patvēruma meklētāju, kas šobrīd ieradušies Itālijā, Grieķijā un Ungārijā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eiropas Savienība, Roberts Fico

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats