18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Facebook plāno ieviest pogu nepatīk
Facebook plāno ieviest pogu nepatīk
Autors: BNA / 16. septembris 2015, 12:16
Pēc neskaitāmiem sociālo tīkla lietotāju lūgumiem, populārā saziņas vietne "Facebook" līdz ar pogām "patīk" un "dalīties" plāno ieviest pogu "nepatīk", paziņojis „Facebook” dibinātājs Marks Cukerbergs.


Jau vairākus gadus cilvēki ir jautājuši, vai "Facebook" jebkad domā ieviest pogu "nepatīk" un saziņas vietne vienmēr ir atbildējusi noliedzoši. Galvenokārt jau tāpēc, lai izvairītos no cilvēku pazemošanas sociālajā vietnē, kas parādītos līdz ar šīs pogas ieviešanu.

Tomēr pašlaik sociālais tīkls apsver šādas pogas ieviešanu, taču aizvien nav skaidrs, vai jaunā poga būs ar nosaukumu "nepatīk", jo "Facebook" aizvien vēlas izvairīties no necieņas izrādīšanas citiem cilvēkiem.

"Cilvēki ir daudzus gadus jautājumus par pogu "nepatīk"...un šodien ir īpaša diena, lai paziņotu, ka mēs pie tā strādājām un esam ļoti tuvu, lai to pārbaudītu," sacīja Cukerbergs.

Sīkākās detaļas sociālā tīkla dibinātājs neatklāja, vien norādot, ka "Facebook" mērķis ir pogu radīt tādā veidā, kas to padarītu par "empātijas" līdzekli, proti, drauga dzīvē atgadījies kaut kas skumjš un cilvēki ar pogu palīdzību varētu paust savu līdzjūtību, norādot, ka viņiem nepatīk, ka draugs bēdājas. Tomēr, kā atzīst Cukerbergs, poga ar nosaukumu "nepatīk" tam īsti neatbilst. Tiek pieļauts, ka pogu iespējams varētu saukties "saprotu" vai tam līdzīgi.

“Facebook” tika dibināts 2004. gadā, pateicoties Cukerbergam, kurš tolaik bija Hārvardas students. Sociālajā portālā ir reģistrējušies gandrīz 1,5 miljardi lietotāji, kuri tajā ielogojās vismaz reizi mēnesī.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Facebook

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats