28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Apple Ķīnā nākas atmaksāt nodokļu parādu un sodu 73 miljonu eiro apmērā
Apple Ķīnā nākas atmaksāt nodokļu parādu un sodu 73 miljonu eiro apmērā
Autors: BNA / 11. septembris 2015, 16:12
ASV tehnoloģiju kompānijas “Apple” atzars Ķīnā bija spiests samaksāt 65 miljonus juaņu (deviņus miljonus eiro) lielu sodu par nodokļu maksājuma kavējumu.


Kā liecina Ķīnas Finanšu ministrijas paziņojums, ASV tehnoloģiju giganta "Apple" atzars Ķīnā 2013.gadā samaksāja nodokļos par 452 miljoniem juaņu (64 miljoniem eiro) mazāk nekā bija nepieciešams, par ko kompānijai piespriests sods 65 miljonu juaņu apmērā.

Kompānija "Apple Computer Trading (Shanghai) Co" jau atmaksājusi iepriekš nesamaksātos nodokļus, kā arī ir samaksājusi soda naudu. Pati kompānija to visu sauc par "vienu lielu pārpratumu", skaidrojot, ka problēmas slēpjas atšķirīgā interpretācijā par nodokļu likumu.

Katrā ziņā, kompānijai attiecībā uz Ķīnas tirgu ir lieli plāni. Pēc Amerikas, tas ir uzņēmuma lielākais tirgus un tam tiek pievērsta liela uzmanība.

Pērn “Apple” kļuva par dārgāko IT kompāniju pasaulē, tirgus vērtībai pārsniedzot 700 miljardu ASV dolāru atzīmi.

Kompānijas akciju tirgus vērtība pieauga par 1,9%, tādējādi kompānijas kopējā tirgus vērtība sasniedza 710 miljardus ASV dolāru. Pēc tirgus kapitalizācijas tā apsteigusi savu lielāko konkurentu “Microsoft”.

“Apple” izpilddirektors Tims Kuks toreiz norādīja, ka galvenā kompānijas panākumu atslēga ir tirdzniecība ar Ķīnu, kas ļāvusi kompānijas peļņai pieaugt līdz 38 miljardiem.

Uzņēmuma trešā ceturkšņa peļņa iPhone bizness pieaugusi par vairāk nekā pusi, pateicoties tieši pārdošanas apjomiem Ķīnā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Apple, Nodokļi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats