20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » ASV ieviesīs sankcijas pret Krieviju un Ķīnu saistībā ar kiberuzbrukumiem
ASV ieviesīs sankcijas pret Krieviju un Ķīnu saistībā ar kiberuzbrukumiem
Autors: BNA / 2. septembris 2015, 10:22
ASV apsver ieviest sankcijas pret Krievijas un Ķīnas privātpersonām un uzņēmumiem saistībā ar kiberuzbrukumiem pret valsti.


Pēdējos mēnešos ASV valdība ir cietusi no virkni mulsinošiem kiberuzbrukumiem, kas mudinājuši ASV apsvērt jaunu sankciju ieviešanu pret Krieviju un Ķīnu.

Hakeri, kas saistīti ar Ķīnas valdību, ir nozaguši datus par miljoniem amerikāņu, izmantojot ASV Personāla vadības biroja datus. Uzbrukumi atšķīrās no viņu ierastā modeļa, zogot izlūkdienesta un aizsardzības noslēpumus. Tā vietā, hakeri mērķēja uz informāciju, kas ļautu izveidot datubāzi par ASV diplomātiem, izlūkdienestu darbiniekiem, kā arī biznesmeņiem.

Arī Krievija ir saistīta ar vismaz diviem galvenajiem valsts datu aizsardzības pārkāpumiem šogad. Aprīlī Krievijas valdības nolīgtie hakeri ielauzās Baltā nama sistēmā un nozaga informāciju par prezidenta Baraka Obamas ikdienas grafiku un komunikācijām. Jūlijā Krievijas hakeri uz divām nedēļām bezsaistē atstāja Pentagona e-pasta sistēmu un tūkstošiem tīmekļu vietnēs dalījās ar lielu slepeno datu apjomu.

ASV amatpersonas paudušas viedokļi, ka jaunas sankcijas varētu pasliktināt attiecības ar Krieviju vēl vairāk. Pati Krievija vēl nekomentē iespējamās sankcijas.

Tikmēr Ķīna nepiekrīt uzņēmumu iekļaušanai sankciju sarakstā, norādot, ka Ķīnas valdība nelokami aizstāv kiberdrošību un stingri tai pretojas, cīnoties pret visa veida kiberuzbrukumiem saskaņā ar likumu.

Ķīna paudusi vēlmi pēc ciešāka dialoga un sadarbības ar ASV, lai atvairītu apsūdzības un atrisinātu šo problēmu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV, kiberuzbrukumi, Ķīna, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats