20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Vācijā cenšas apklusināt imigrācijas pretiniekus
Vācijā cenšas apklusināt imigrācijas pretiniekus
Autors: Māris Krūmiņš / NRA.lv / 25. augusts 2015, 9:28
Vācijas amatpersonas piedraudējušas ar nulles tolerances politiku attiecībā pret demonstrantiem, kuri Saksijas federālās zemes pilsētā Haidenavā iebilst pret jauna patvēruma meklētāju centra atvēršanu un iesaistījušies sadursmēs gan ar policiju, gan kreisā spārna radikāļiem, kuri ieradušies aizstāvēt bēgļu tiesības.


Nemieri gleznainajā Saksijas Šveicē, netālu no Drēzdenes esošajā pilsētiņā, uzliesmoja piektdienas vakarā, kad vairāki simti cilvēku sapulcējās pie bijušā lielveikala DIY, kurā tuvākajā laikā iecerēts izmitināt aptuveni 600 bēgļu no Sīrijas. Vācijas mediji vēsta, ka protestētāji lielākoties bijuši galēji labējās Nacionāli demokrātiskās partijas (NDP) piekritēji un viņu mērķis esot bijis nodedzināt patvēruma meklētājiem paredzēto ēku. Jau pirmajā nemieru naktī sadursmēs tikuši ievainoti vairāk nekā 30 policistu, vēlāk viņiem talkā ieradās tā saucamie antifašisti no radikāliem kreiso grupējumiem, un atsevišķas sadursmes turpinājušās arī vakar no rīta, raksta NRA.lv.

Vācijas politiķi – gan valdošās koalīcijas pārstāvji, gan opozicionāri – nav kavējušies asi nosodīt «ksenofobijas un nacionālā naida kurināšanas izpausmes», lai gan protesta akcijas dalībnieki apgalvo, ka tā bijusi iecerēta kā miermīlīga un vardarbībā pārvērtusies vien pēc policijas iejaukšanās. Tieslietu ministrs Heiko Māss, piemēram, paziņojis, ka attiecībā pret ksenofobiju un rasismu tiks piekopta nulles tolerances politika, bet vēl tālāk gājis iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs, skaidri liekot saprast, kāda attieksme valdībai ir pret tiem, kuri nepiekrīt tās kursam. «Ja reiz ir nolemts, ka šajā vietā tiks izmitināti patvēruma meklētāji un bēgļi, nekādas demonstrācijas šo lēmumu nespēs grozīt,» viņa sacīto citē DPA. Tikmēr Vācijas policistu arodbiedrības vadītājs Rainers Vendts kritizējis valdību par to, ka tā bez kārtīgi izstrādāta plāna ļauj iekļūt valstī milzīgam skaitam patvēruma meklētāju (šogad tādu varētu būt līdz 800 000), radot lieliskus apstākļus radikālajiem grupējumiem, kuru paustajām idejām nu pievienojas arī ierasti miermīlīgie pilsoņi, kurus šāds svešinieku pieplūdums neapmierina.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: imigranti

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats