28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Sankcijas palīdz Krievijas lauksaimniecības nozarei, norāda uzņēmējs
Sankcijas palīdz Krievijas lauksaimniecības nozarei, norāda uzņēmējs
Autors: BNA / 17. augusts 2015, 9:50
Sankcijas palīdz Krievijas lauksaimniecības nozarei, intervijā vācu laikrakstam izteicies vācu uzņēmējs Stefans Durss.


Vācu uzņēmējs, kurš vada Krievijas lielāko rūpnīcu, kas ražo piena produktus, norāda, ka Krievijas noteiktais pārtikas embargo, kas paredz aizliegt dažādu Rietumvalstu produktu, palīdz Krievijas lauksaimniecības nozarei.

Pirms gada Stefans Durss Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam personīgā sarunā atbildēja uz jautājumu, ko dod Rietumvalstu sankcijas. Uzņēmējs norāda, ka tagad viņš dotu Krievijas prezidentam to pašu padomu – viņš ir pārliecināts, ka sankcijām ir pozitīva ietekme uz Krievijas lauksaimniecības nozari.

“Pārtikas embargo rietumu produktiem palīdz Krievijas lauksaimniecībai. Man nesen bija vizīte vienā no galvenajiem uzņēmumiem Krievijā. Agrāk tas bija ļoti grūts iekšzemes ražotājiem. Bija dalības maksa un preces bieži tika izmaksātas tikai pēc astoņām vai divpadsmit nedēļām. Tomēr vienlaikus uzņēmums teju izmisīgi meklē Krievijas piegādātājus. Tas pat ir gatavs finansēt jaunu ražojumu izgatavošanu,” pastāstīja uzņēmējs.

Durss ir pārliecināts, ka neraugoties uz dažām grūtībām, daudzi uzņēmumi Krievijā dodas uz nākamo līmeni. Ja agrāk krievu zemnieki lielākoties bija izejvielu piegādātaji, tad tagad viņi ne tikai uzlabo ražošanu, bet arī sāk apstrādāt produktus.

“Mans uzņēmums “Ekoniva” ne tikai pārdod svaigpienu, bet arī tādus produktus, kā, piemēram, jogurtu, biezpienu un sviestu. Mēs paveram pilnīgi jaunas jomas,” norāda uzņēmējs.

Jau vēstīts, ka atbildot uz Rietumvalstu sankcijām, Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad parakstījis dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2016. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.



Diskusija par rakstu (1)

Atslēgvārdi: Krievija, sankcijas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats