28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijas varas iestādes sadedzina Nīderlandes ziedus
Krievijas varas iestādes sadedzina Nīderlandes ziedus
Autors: BNA / 13. augusts 2015, 12:28
Pēc tam, kad Krievija ar buldozeru iznīcināja kalnu ar importa sieru no Rietumiem, Krievijas varas iestādes pievērsušies ziedu dedzināšanai no Nīderlandes.


Krievijas veterinārais un fitosanitārais uzraudzības dienests “Rosseļhoznadzor” paziņojis, ka atsaucoties uz laboratoriskajiem pārbaužu rezultātiem, šonedēļ sadedzināta krava Nīderlandes krizantēmu.

Turpmāk Nīderlandē audzētus ziedus varēs pārdot valstī tikai tad, ja to atļaus Krievijas puses veiktu laboratorisko pārbaužu rezultāti.

Jau vēstīts, ka dienests analizējis pārkāpumus ziedu sūtījumos no Nīderlandes un atklājis 606 karantīnas gadījumus, no kuriem vairāk nekā puse bijuši Nīderlandē audzētie ziedi. Līdz ar to Nīderlandes ziediem noteikts importa aizliegums.

“Tikai pēdējo trīs mēnešu laikā ziedu sūtījumos no Nīderlandes atklāti 58 % identificēti piesārņojumi grieztajos ziedos, kas saņemti no visas Eiropas Savienības (ES) ,” teikts “Rosseļhoznadzor” paziņojumā.

Tika norādīts, ka 183 sūtījumi no ziediem inficēti ar dažādiem kukaiņiem.

Krievijas televīzijā šonedēļ tika parādīts, kā strādnieki aizdedzina kastes ar rozēm, norādot, ka tie ir svaigi grieztie ziedi no Nīderlandes, kas inficēti ar rietumu Kalifornijas ziedu tripsi.

Krievija nav tieši importējuši holandiešu ziedus kopš 2007. gadā, tā vietā sūtījumi nākuši caur tuvējām ES valstīm, tai skaitā Bulgārijas, Latvijas un Lietuvas. Dienesta "Rosseļhoznadzor" galvenā sanitārā inspektore Jekaterina Slakova paziņojusi, ka Latvija izteikusies, ka varētu izņemt Nīderlandes ziedus no kravām, kas tiek vestas uz Krieviju.

"Mēs redzējām attēlus, kuros Krievijas varasiestādes sadedzina ziedus. Saskaņā ar viņu sniegto informāciju tie bija Ekvadoras, Spānijas, Itālijas un neliels daudzums Nīderlandes ziedu," pavēstīja Nīderlandes Ziedu vairumtirdzniecības produktu asociācijas direktors Roberts Rodenburgs.

Jau vēstīts, ka plašu rezonansi sabiedrībā izsaucis TV materiāls, kurā, pildot jauno likumu, ar buldozeriem tiek novākts neliels kalns ar nelegāli ievesto Eiropas sieru, kas no Ukrainas ieradies nemarķētās kastēs un, visticamāk, ticis ražots Eiropā. 



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eksports, imports, Krievija, Nīderlande, ziedi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats