29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija atver durvis Meksikas ogām, avokado un citroniem
Krievija atver durvis Meksikas ogām, avokado un citroniem
Autors: BNA / 4. augusts 2015, 14:00
Krievijas robežas tagad ir vaļā Meksikas produkcijai no Halisko. Pirmie sūtījumi ar avokado, ogām, citroniem, kaktusiem un citu produkcija sāksies 6 mēnešu laikā.


Krievijas tirgus arvien plašākas iespējas sniedz Eirāzijas valstīm, un pēdējo mēnešu laikā Dienvidāfrika, Zimbabve, Kenija, Ēģipte, Tunisija un Maroka ir pievienojušās citām valstīm, tai skaitā Ķīnai, Turcijai, Serbijai, Maurīcijai, Ekvadorai, Čīlei, Kolumbijai, Brazīlijai un Indijai, izrādot savu gatavību sadarboties un meklējot iespējas palielināt eksportu uz Krievijas pārtikas tirgu. Tiek norādīts, ka, galvenokārt, tie spētu aizstāt Rietumvalstu lauksaimniecības preces, tai skaitā dārzeņus un augļus.

Nesen Krievija atvērusi savas robežas arī Meksikas produkcijai no Halisko, kas ir vadošais aveņu un melleņu ražotājs, ar 1512 un 611 apstādītiem hektāriem, savukārt zemenes audzē uz 280 hektāriem zemes.

Tuvu sadarbībai ar Krieviju ir arī Dienvidāfrika, kuras lauksaimniecības eksportā dominē citrusaugļi, vīnogas un āboli, Krievija ir izteikusi savu gatavību palielināt šo produktu iegādi.

Jau vēstīts, ka Krievija pērn 7.augustā noteica importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Maskavu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eksports, Krievija, Meksika, pārtikas embargo

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats