18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķijas valdība iesniedz reformu plānu
Grieķijas valdība iesniedz reformu plānu
Autors: BNA / 10. jūlijs 2015, 9:56
Neskatoties uz vairāku amatpersonu un ekspertu šaubām, Grieķijas valdība iesniegusi ekonomisko reformu priekšlikumus, lai nodrošinātu papildus finansējums no starptautiskajiem kreditoriem, pavēstījušas eirozonas amatpersonas.


Grieķijas reformu plāns saņemts tikai divas stundas pirms pusnakts termiņa un to plānots izskatīt pirms Eiropas Savienības (ES) sanāksmēm nedēļas nogalē.

Grieķijas mediji norādījuši, ka iesniegtie plāni ietver starptautisko kreditoru gaidītos nodokļu kāpumus, pensiju reformas, kā arī privatizācijas un izdevumu samazināšanu.

"Ar šiem priekšlikumiem, Grieķijas iedzīvotāji un valdība apstiprina savu apņemšanos  izpildīt reformas, kas nodrošinās to, ka Grieķija saglabā vietu eirozonā un ekonomiskajai krīzei beidzot pienāk beigas," savā vēstulē kreditoriem raksta Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs. 

Jau vēstīts, ka eirozonas valstu līderu sanāksmēs valstis vienojušās dot Grieķijai laiku līdz ceturtdienai izstrādāt jaunu ekonomikas programmu, kurā būtu skaidri un gaiši minēti gan īstermiņa, gan ilgtermiņa pasākumi.

Grieķijai un starptautiskajiem aizdevējiem ir jāvienojas par reformu plānu, kas ļautu Grieķijai panākt vienošanos par finansiālu palīdzību. Lai arī sarunas ilgušas jau piecus mēnešus, vienošanās aizvien nav panākta.

Līdz ar to amatpersonu un skeptiķu vidū arvien vairāk pieaug bažas par Grieķijas palikšanu eirozonā. Francijas prezidents Fransuā Holands norāda, ka Grieķijai jāsniedz ticami un nopietni priekšlikumi, kas pierāda, ka tā vēlas palikt kā daļa no eirozonas nācijas.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksis Ciprs, Eirozona, ekonomika, Grieķija, reformu plāns

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats