19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija neplāno izslēgt Grieķiju no pārtikas embargo saraksta
Krievija neplāno izslēgt Grieķiju no pārtikas embargo saraksta
Autors: BNA / 9. jūlijs 2015, 12:50
Krievija neplāno izslēgt Grieķiju no pārtikas embargo saraksta, trešdien apstiprinājis Krievijas ekonomikas ministrs Aleksejs Uļukajevs.


Neraugoties uz to, ka Krievijas un Grieķijas attiecības kļuvušas ciešākas un tiek runāts par dažāda veida sadarbību, Atēnu krīze neliks Krievijai izslēgt valsti no pārtikas embargo saraksta, kas tiks sastādīts reaģējot uz Eiropas Savienības (ES) sankcijām.

"Pārtikas embargo būs spēkā uz vēl vienu gadu tādā pašā veidā, kā tas bija piemērots iepriekš," pavēstīja Uļukajevs.

Tādējādi Krievijas saglabā savu tirgu slēgtu importa gaļai, zivīm, dārzeņiem, augļiem, sieram, pienam un citiem piena produktiem no ES, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas.

Tāpat ministrs apstiprināja, ka Grieķija nav vērsusies pie Krievijas ar lūgumu pēc finansiālas palīdzības, tāpat BRICS Jaunās Attīstības banka negrasās sniegt Atēnām finansiālu palīdzību.

Arī Krievijas ekonomiskās attīstības ministra vietnieks Aleksejs Likhachevs iepriekš uzsvēris, ka Grieķija, saglabājot sevi kā daļu no Eiropas Savienības, būs sankciju lēmuma dalībnieks un tādējādi arī paliks iekļauta pārtikas embargo sarakstā.

Jau vēstīts, ka Krievija, kas pērn 7.augustā noteica importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Maskavu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksejs Uļukajevs, ekonomika, Grieķija, pārtikas embargo

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats