20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķijas gadījumā netiek izslēgts nedz papildus atbalsts, nedz valsts iziešana no eirozonas
Grieķijas gadījumā netiek izslēgts nedz papildus atbalsts, nedz valsts iziešana no eirozonas
Autors: BNA / 8. jūlijs 2015, 11:20
Grieķijas gadījumā netiek izslēgts nedz papildus atbalsts, nedz valsts iziešana no eirozonas, trešdien telefonsarunā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja premjerministre Laimdota Straujuma.


Straujuma intervijā pastāstīja, ka otrdien notikušās eirozonas valstu līderu sanāksmēs valstis vienojušās dot Grieķijai laiku līdz ceturtdienai izstrādāt jaunu ekonomikas programmu, kurā būtu skaidri un gaiši minēti gan īstermiņa, gan ilgtermiņa pasākumi.

“Man ir grūti izprast to mieru, ar kādu Grieķijas premjerministrs piedalās sarunās. Es varu teikt, ka mēs šobrīd uztraucāmies daudz vairāk kā Grieķija,” sacīja Straujuma.

Viņa pieļauj, ka Grieķijas gadījumā nav izslēgts gan papildus atbalsts no Eiropas, gan valsts iziešana no eirozonas. Straujuma norāda, ka Eiropas līderiem nav pārliecības, ka līdz ceturtdienai tiks iesniegti risinājumi, kas apmierinās aizdevējus.

“Man grūti ticēt – ja piecos mēnešos tas netika izdarīts, ka divās dienās tas tiks izdarīts, bet es vēlu veiksmi,” sacīja premjere.

Jau vēstīts, ka Grieķijai un starptautiskajiem aizdevējiem ir jāvienojas par reformu plānu, kas ļautu izmaksāt Grieķijai pēdējo aizdevumu 7,2 miljardus eiro apmērā. Lai arī sarunas ilgušas jau piecus mēnešus, vienošanās aizvien nav panākta.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Grieķija, Laimdota Straujuma

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats