28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķi veikuši drosmīgu izvēli, paziņo Ciprs
Grieķi veikuši drosmīgu izvēli, paziņo Ciprs
Autors: BNA / 6. jūlijs 2015, 16:43
Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs paziņojis, ka grieķi veikuši drosmīgu izvēli, balsojumā noraidot starptautisko aizdevēju reformu priekšlikumus.


Referenduma iznākums, kurā 61,31% vēlētāju nobalsojuši pret kreditoru priekšlikumiem, savukārt 38,69% tās atbalstījuši, Grieķijas valdības acīs bijusi kā uzvara.

Uzreiz pēc rezultātu paziņošanas Ciprs televīzijā sacīja:”“Šodien mēs svinam demokrātijas uzvaru,” uzsverot, ka pat visgrūtākajos apstākļos demokrātija nepakļausies šantāžai.

“Ņemot vērā nelabvēlīgos pagājušās nedēļas apstākļus, tauta veikusi drosmīgu izvēli,” uzsvēra Ciprs.

Viņš norādīja, ka Grieķija pie sarunu galda varētu atgriezties jau tuvākajā laikā, piebilstot, ka Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) novērtējums apstiprināja, ka nepieciešama Grieķijas parādu pārstrukturēšana.

Tikmēr vairākas Eiropas amatpersonas brīdinājušas, ka “nē” balsojums nozīmē, ka grieķi noraidījušas visas turpmāk iespējamās sarunas.

Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms paziņojis, ka referenduma rezultāti nenāks par labu Grieķijas nākotnei, norādot, ka :”“Es izdaru secinājumus pēc Grieķijas referenduma. Šis rezultāts ir ļoti smags Grieķijas nākotnei.”

Jau vēstīts, ka svētdienas referendumā vairāk nekā 60% grieķu nobalsojuši pret starptautisko aizdevēju reformu priekšlikumiem, kas radījušas bažas par tālāko Grieķijas likteni.

Grieķijai un starptautiskajiem aizdevējiem ir jāvienojas par reformu plānu, kas ļautu izmaksāt Grieķijai pēdējo aizdevumu 7,2 miljardus eiro apmērā. Lai arī sarunas ilgušas jau piecus mēnešus, vienošanās aizvien nav panākta.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Grieķija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats