28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķijas finanšu ministrs pārliecināts, ka vienošanās ar kreditoriem tiks panākta
Grieķijas finanšu ministrs pārliecināts, ka vienošanās ar kreditoriem tiks panākta
Autors: BNA.LV / 3. jūlijs 2015, 11:31
Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis paziņojis, ka ir 100% pārliecināts, ka vienošanās starp Grieķiju un tās starptautiskajiem kreditoriem tiks panākta, neatkarīgi no svētdienas referenduma iznākuma.


“Ja tas būs “jā”, tā būs slikta vienošanās, tomēr, ja svētdienas balsojumā noteicošais būs “nē”, tad valdībai būs iespēja panākt vienošanos, kas ir ilgtspējīga,” sacīja Varufakis.

Kaut ministrs ir optimistisks saistībā ar vienošanos, tomēr vienlaikus viņš brīdina, ka situācija Grieķijā var pasliktināties pirms sagaidāmi uzlabojumi.

Savukārt pāris dienas iepriekš Varufakis izteicās, ka gadījumā, ja svētdien tiks nobalsots par labu kreditoru priekšlikumiem, viņam nāksies atkāpties no amata, piebilstot, ka viņš neparakstīts līgumu, kas neietver parādu pārstrukturētu sniegšanu un risinājumu valsts finansējuma problēmai.

Jau vēstīts, ka 5. jūlijā Grieķijā notiks referendums, kurā Grieķijas iedzīvotājiem būs iespēja balsot par to, vai pieņemt vai noraidīt vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs nosūtījis divu lapu garu vēstuli kreditoriem, kuru starpā ir Eiropas Centrālā banka, Starptautiskais Valūtas fonds un citas eirozonas valstis, kurā raksta, ka Grieķija ir gatava pieņemt vienošanos, kuru nedēļas nogalē izklāstīja kreditori, veicot nelielas izmaiņas galvenajos punktos, piemēram, attiecībā uz pensiju samazināšanu un nodokļu palielināšanu.

Vienlaikus, uzrunājot tautu, Ciprs atkārtoti aicinājis tai referendumā balsot pret starptautisko aizdevēju nosacījumiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Grieķija, Janis Varufakis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats