29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijas lēmums atcelt pārtikas embargo būs atkarīgs no ES rīcības
Krievijas lēmums atcelt pārtikas embargo būs atkarīgs no ES rīcības
Autors: BNA / 19. maijs 2015, 11:23
Krievijas noteiktā pārtikas embargo atcelšana būs atkarīga no Eiropas Savienības (ES) sankciju atcelšanas, pirmdien ES, Krievijas un Ukrainas ministru sanāksmē sacīja Krievijas ekonomikas attīstības ministrs Aļeksejs Uļukajevs.


Pārtikas embargo, kas tika noteikts atbildot uz Eiropas Savienības (ES) sankcijām, termiņa beigas ir šī gada 7. augusts. Bet ES nevēlēšanās atcelt pret Krieviju noteiktās sankcijas, vismaz, ne līdz 2015. gada beigām, kad noslēgsies Minskas pamiera līgums, visticamāk, nestimulēs Maskavu atcelt pārtikas embargo.

To pirmdien presei apliecināja arī Krievijas ekonomikas attīstības ministrs:”Mēs nebijām pirmie, kas uzlika ierobežojumus, tāpēc mūsu lēmums būs atkarīgs no partneru lēmuma,” sacīja Uļukajevs.

Par iespējamo pārtikas embargo atcelšanu ministrs gan runāja nelabprāt, norādot, ka sanāksmē, kura tika rīkota, lai runātu par Ukrainas un ES Asociācijas nolīguma īstenošanu, nav vietas runāt par sankciju jautājumiem.

“Sankciju jautājums nav mūsu darba kārtībā, bet mūsu partneru darba kārtībā,” sacīja Uļukajevs, norādot, ka Rietumi noteica sankcijas un tiem arī šis jautājums ir jārisina.

Nesen arī Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs devis mājienu, ka lēmums par embargo pagarināšanu vai atcelšanu būs atkarīgs no rezultātiem ES samitā jūnijā, kad 28 dalībvalstu bloks lems par to, vai pagarināt Krievijai noteiktās sankcijas.

Kā jau ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ES sankcijas, Krievija, pārtikas embargo

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats