19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķija atmaksā daļu aizdevuma SVF un turpina sarunas ar kreditoriem
Grieķija atmaksā daļu aizdevuma SVF un turpina sarunas ar kreditoriem
Autors: BNA / 7. maijs 2015, 11:33
Neraugoties uz skeptiķu pieaugošajām bažām, Grieķija trešdien veikusi svarīgu maksājumu 200 miljonu eiro apmērā, atdodot daļu aizdevuma Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF).


“Maksājums ir veikts,” paziņojis Grieķijas valdības ierēdnis, apliecinot, ka sarunas ar starptautiskajiem kreditoriem turpinās.

Trešdien telefonsarunā ar Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs apspriedis nozīmīgus reformas punktus, kas attiecas uz plāniem modernizēt pensiju sistēmu un vajadzību pēc algu attīstības, kā arī plānus radīt atbilstošas darbavietas, konkurētspēju un sociālo kohēziju, liecina abu pušu kopīgais paziņojums.

Grieķija ir samazinājusi naudas rezerves pēdējos mēnešus, lai veiktu iekšzemes saistības, maksājumus, kas paredzēti ierēdņu algām un pensijām, kā arī lai atmaksātu parādu.

Trešdien EK, Eiropas Centrālā banka un SVF izdeva kopīgu paziņojumu, kurā norādīts, ka viņi sākuši strādāt pie vienota mērķa, lai palīdzētu Grieķijai atgūt finansiālo stabilitāti un izaugsmi, kā arī smagi strādā, lai veicinātu progresu.

Jau vēstīts, ka marta beigās valsts premjerministrs Aleksis Ciprs iesniedzis aizdevējiem jaunos reformas plānus.

Grieķija ar nodokļu nemaksāšanas apkarošanu, plašākiem privatizācijas plāniem un augstākiem nodokļiem alkoholam un tabakas izstrādājumiem cer panākt ienākumus trīs miljardu eiro apmērā un saņemt vēl papildus 7,2 miljardus eiro no aizdevuma programmas.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Grieķija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats