28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Atkarībā no ES lēmuma, Krievija varētu pagarināt pārtikas embargo
Atkarībā no ES lēmuma, Krievija varētu pagarināt pārtikas embargo
Autors: BNA / 5. maijs 2015, 11:32
Krievija apsver iespēju pagarināt Rietumvalstīm noteikto pārtikas embargo, kas beidzas ar šī gada 7. augustu, informē ārvalstu mediji.


Pārtikas embargo, kas tika noteikts atbildot uz Eiropas Savienības (ES) sankcijām, termiņa beigas ir šī gada 7. augusts. Bet ES nevēlēšanās atcelt pret Krieviju noteiktās sankcijas, vismaz, ne līdz 2015. gada beigām, kad beigsies Minskas pamiera līgums, visticamāk, nestimulēs Maskavu atcelt pārtikas embargo.

"Mēs pašlaik neapsveram domu atcelt pārtikas importa aizliegumu," paziņojis premjerministra vietnieks Arkādijs Dvorkovičs.

Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs devis mājienu, ka lēmums par embargo pagarināšanu vai atcelšanu būs atkarīgs no rezultātiem ES samitā jūnijā, kad 28 dalībvalstu bloks lems par to, vai pagarināt Krievijai noteiktās sankcijas.

Tikmēr ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstu, lai veicinātu Krievijas vietējās pārtikas noietu, amatpersonas sola ieguldīt lielākus līdzekļus lauksaimniecībā, tādējādi nodrošināt valstij pietiekami daudz piena un gaļas produktus, kā arī augļus un dārzeņus turpmākajiem gadiem.

"Vietējā ražošana un pārtikas nodrošinājums ir ārkārtīgi svarīgs," uzsvēra Putins, vienlaikus norādot, ka bez sankciju programmas šāds lēmums, visticamāk, netiktu pieņemts.

Putins norādījis, ka sagaida, ka tuvākajā nākotnē vietējie produkti veikalu plauktos aizvietos ārvalstu importēto pārtiku, piebilstot, ka valsts iekšzemes lauksaimniecības ekonomika ir pietiekami spēcīga, lai šāds scenārijs īstenotos.

Kā jau ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dmitrijs Peskovs, eksports, ES sankcijas, imports, Krievija, lauksaimniecība, Pārtikas embargo, Ukrainas krīze, Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats