28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija neplāno pilnībā atcelt pārtikas embargo
Krievija neplāno pilnībā atcelt pārtikas embargo
Autors: BNA / 30. aprīlis 2015, 10:00
Krievijā neplāno pilnībā atcelt Rietumvalstīm noteikto pārtikas embargo, paziņojis premjerministra vietnieks Arkādijs Dvorkovičs.


“Mēs neapsveram domu atcelt pārtikas embargo visplašākā šī vārda nozīmē, taču ir daži aicinājumi par atsevišķām precēm vai valstīm,” sacīja Dvorkovičs, norādot, ka šie jautājumi tiek izskatīti, taču galīgā nostāja līdz šim vēl nav pieņemta.

Tomēr jau vairākos desmitos uzņēmumu Grieķijā un Ungārijā uzsāktas augļu un dārzeņu kvalitātes pārbaudes, kuras jāpabeidz līdz mēneša beigām, un, ja Krievijas eksperti būs apmierināti ar provizoriskajiem rezultātiem, visticamāk, šīs valstis varēs atsākt pārtikas eksportu uz Krieviju.

Jau iepriekš ziņots, ka intensīva diskusija par iespējamiem risinājumiem saistībā ar pārtikas embargo notiks ar Ungāriju, Grieķiju un Kipru, kuras arī bijušas iniciatores attiecību uzlabošanai ar Krieviju.

Krievijas Ekonomikas attīstības ministrs Aļeksejs Uļukajevs paziņojis, ka Krievija ir izstrādājusi vairākus priekšlikumus, lai Grieķija varētu atsākt eksportu.

Jau 1. martā Grieķija lūgusi Krieviju atcelt importa aizliegumu apelsīniem, zemenēm un persikiem, uz ko lauksaimniecības attīstības ministra vietnieks norādījis, ka pastāv ļoti liela varbūtība, ka divas vai trīs preces tiks izslēgtas no embargo saraksta.

Grieķija ir ES valsts, kuru vissmagāk skāris pārtikas embargo, jo vairāk nekā 40 % grieķu eksporta bija uz Krieviju.

Kā jau ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eksports, ES sankcijas, Krievija, pārtikas embargo

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats