29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija neplāno atvieglot pārtikas embargo atsevišķām ES valstīm
Krievija neplāno atvieglot pārtikas embargo atsevišķām ES valstīm
Autors: BNA / 17. aprīlis 2015, 9:49
Neskatoties uz iepriekš publiski izskanējušiem apgalvojumiem, Krievija neapsver domu atvieglot noteikto pārtikas embargo atsevišķām Eiropas Savienības (ES) valstīm, ceturtdien paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksejs Meškovs.


“Krievija stingri ievēro savas saistības kā daļa no Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) un tādēļ nav paredzēta individuāli piemērota pārtikas embargo atvieglošana,” sacīja Meškovs.

Kā jau vēstīts, Krievijas lauksaimniecības ministrs Nikolajs Fedorovs marta vidū nāca klajā ar paziņojumu, kurā norādīja, ka ministrija plāno atbildēt uz dažu Eiropas valstu pieprasījumu ļaut Krievijai piegādāt augļus un dārzeņus.

Runājot par valstīm, kurām tiks dota priekšroka, Fedorovs norādīja, ka intensīva diskusija par iespējamiem risinājumiem notiks ar Ungāriju, Grieķiju un Kipru, kuras arī bijušas iniciatores attiecību uzlabošanai ar Krieviju.

Ministra teikto apstiprinājis arī Krievijas veterinārās un pārtikas uzraudzības dienesta “Rosseļhoznadzor” vadītājs Sergejs Dankverts, norādot, ka iepriekš nosaukti trīs valstu produkti būs pirmie, kas atgriezīsies Krievijas lielveikalu plauktos pēc sankciju atcelšanas.

Kā jau ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju.

Krievijas noteiktais embargo ir spēkā līdz šī gada 8. augustam.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksejs Meškovs, eksports, ES sankcijas, Krievija, Krievijas embargo, Nikolajs Fedorovs, Sergejs Dankverts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats