18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Atbildot Krievijai, Izraēla varētu sākt piegādāt Ukrainai ieročus
Atbildot Krievijai, Izraēla varētu sākt piegādāt Ukrainai ieročus
Autors: BNA / 15. aprīlis 2015, 13:34
Izraēla varētu sākt sūtīt ieročus uz Ukrainu, atbildot uz Krievijas lēmumu atcelt savu piecu gadu embargo raķešu sistēmu piegādēm uz Irānu, ziņo ārvalstu mediji, atsaucoties uz kādu Izraēlas militāro avotu.


Izraēlas valdība gan vēl nav pieņēmusi konkrētu lēmumu par šādu variantu.

Kāds Izraēlas avots norādīja, ka šāda Krievijas rīcība ir “spļāviens sejā ASV un Izraēlai”.  Viņš atzīmēja, ka Izraēla jau sešus gadus bija apstādinājusi bezpilota sistēmu piegādes uz Ukrainu pēc īpaša Krievijas iedzīvotāju lūguma, savukārt Kremlis apmaiņā nepiegādāja Irānai raķešu sistēmas. Tagad gan šī vienošanās vairs nav spēka, jo Krievija to ir vienpusīgi pārtraukusi.

Avots norādīja, ka tagad Izraēlai vajadzētu noraidīt jebkādus Maskavas lūgumus nepiegādāt ieročus tādām valstīm kā Ukraina.

Pirmdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka atceļ piegāžu embargo raķešu sistēmām S-300 uz Teherānu. Otrdien telefonsarunā Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Krievijas prezidentam norādīja, ka ieplānotās raķešu piegādes Irānai graus stabilitāti Tuvajos Austrumos un palielinās Teherānas agresiju. Putins gan centies premjerministram paskaidrot, ka ieroču darījums ar Teherānu nav bīstams.

“Tā vietā, lai Krievija pārtrauktu atbalstīt Irānas terorismu Tuvajos Austrumos un visā pasaulē, tā atļauj iegādāties modernos ieročus, kas tikai palielinās Irānas agresiju,” savu sašutumu pauda Juvals Steinzs, Izraēlas stratēģisko lietu ministrs.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Izraēla, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats