28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Nopludinātas sarakstes, kurās atklājas Grieķijas un Krievijas ciešā sadarbība
Nopludinātas sarakstes, kurās atklājas Grieķijas un Krievijas ciešā sadarbība
Autors: BNA.LV / 29. janvāris 2015, 12:43
Jaunievēlētā Grieķijas kreiso ekstrēmistu partija SYRIZA, šķiet, no Eiropas attālinās aizvien vairāk- noskaidrots, ka SYRIZA ir cieši saistīta ar krievu filozofu Aleksandru Duginu, vēsta ārzemju mediji.


Savā pirmajā darba dienā, valdība bloķēja Eiropas Savienības (ES) ziņojumu par jaunām sankcijām pret Krieviju, radot aizdomas, ka jaunā Grieķijas valdība vēlas sadarboties ar Krieviju. Nu, tas ir apstiprinājies-krievu hakeru grupas “Šaltai Baltai” nopludinātā elektronisko vēstuļu sarakste norāda, ka SYRIZA ir saikne ar Krievijas filozofu, vēsturnieku un politologu Aleksandru Duginu, kurš tiek dēvēts par Kremļa ideologu un Krimas okupācijas aktīvu ierosinātāju. Sarakstē piedalījās arī krievu oligarhs Konstantīns Malofejevs, kurš, kā ziņo avoti, finansē separātistu kustību Ukrainā.

    Vēstulēs ir klaji redzami Dugina un Malofejeva centieni izveidot Krievijai draudzīgu Eiropas politiķu loku. Vēstuļu sarakste notikusi starp Georgiju Gavrišu, tuvu Dugina draugu, un vairākiem SYRIZA cilvēkiem, pēc kuras secināms, ka jaunievēlētā Grieķijas partija turpmāk varētu ar Gavrišu un Duginu konsultēties par partijas politiskajām nostādnēm un lēmumiem.

Kāda no nopludinātajām sarakstēm notikusi starp SYRIZA padomnieku Nikolasu Laosu un Duginu. Laos vēstulē rakstījis, ka zin, kā strādā ienaidnieks (ES), tādēļ ar Dugina patronāžu spēs dot spēcīgu prettriecienu.

Eiropas galēji labo kustību pētnieks Antons Šehovcovs pastāstīja, ka neskatoties uz prokrievisko noskaņojumu, kāds Grieķijā ir valdījis vienmēr, jaunā Grieķijas valdības ārpolitika ir pilnībā atklāti prokrieviska, tādēļ pastāv liela iespēja, ka Grieķija turpmāk centīsies izveidot ciešāku sadarbību ar Krieviju, nekā Eiropu, ņemot vērā vakardienas noraidīto priekšlikumu par sankcijām un internetā publicētās sarakstes starp valstu amatpersonām.

Kā vēsta ārzemju politologi un blogeri, Dugins jau gadiem aktīvi cenšas vervēt Eiropas valstu politiķus pret ES, turklāt Kijevas profesors Umlands viņa nākotnes vīziju raksturo kā pret-rietumniecisku un fašistisku. Dugins savu fašistisko nostāju neslēpj- politologs pats sevi pie šīs tradīcijas ir pieskaitījis, kā arī aktīvi slavē SS un 20. gadsimta totalitāros režīmus. Pēc viņa uzskatiem, pasaulē ir nepieciešams atdzimt Krievijas nācijas ideoloģijai.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Grieķija, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats