25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Maskava paziņo, ka 9. maijā Kremli apmeklēs Ziemeļkorejas vadītājs
Maskava paziņo, ka 9. maijā Kremli apmeklēs Ziemeļkorejas vadītājs
Autors: BNA.LV / 28. janvāris 2015, 12:45
9. maija svinības Krievijā, atzīmējot 70. gadadienu, kad Padomju Savienība uzvarēja nacistisko Vāciju, ir pēdējā laika viens no apspriestākajiem tematiem. Lai gan Igaunijas un Lietuvas prezidenti Kremļa ielūgumu uz svinībām noraidīja uzreiz, mūsu, Latvijas prezidents ar lēmuma pieņemšanu kavējās, par uzaicinājuma noraidīšanu paziņojot tikai vakar.


Vakar, 27. janvārī, Krievijas prezidenta administrācija paziņoja, ka uz svinībām ieradīsies tāda augsta ranga amatpersona kā Ziemeļkorejas vadītājs Kims Čenuns.

Lai gan saskaņā ar Maskavas ziņojumu, ka aptuveni 20 valstu pārstāvji ir apstiprinājuši savu klātbūtni 9. maija svinībās, un starp tiem ir arī Ziemeļkorejas vadonis, rakstiska atbilde uz Dienvidkorejas ziņu aģentūras “Yonhap” jautājumu par Kimu Čenunu no Kremļa puses  netika sniegta, norādot, ka viesu saraksts vēl top, jo tiek apstiprināta uzaicināto viesu ierašanās.

Dienvidkoreja gan nav pārliecināta, vai uz Krieviju tiešām dosies pats Kims Čenuns, jo sākotnēji Ziemeļkoreja uz 9.maija svinībām vēlējās nosūtīt Augstākās tautas sapulces prezidija priekšsēdētāju Kimu Jongnamu, kurš pārstāv valsti ārējās attiecībās.

Kimu Čenunu 2011. gada iecēla par Ziemeļkorejas līderi, taču viņš vēl nav devies ārvalstu vizītēs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats