29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija ekonomikas glābšanā plāno ieguldīt 18 miljardus eiro
Krievija ekonomikas glābšanā plāno ieguldīt 18 miljardus eiro
Autors: BNA.LV / 23. janvāris 2015, 10:39
Krievija gatavojas ieguldīt 18 miljardus eiro valsts pretkrīzes programmā, pēc tikšanās ar valsts prezidentu Vladimiru Putinu paziņojis Krievijas pirmais vicepremjers Igors Šuvalovs.


Lai novērstu rietumvalstu sankciju radītās sekas – rubļa kritumu, uzņēmumu krīzes, naftu cenu lejupslīdi un banku sektoru nedienas, Krievija grasās veikt finanšu pasākumus 18 miljardu eiro apmērā.

Ekonomiskas eksperti jau vairākkārt norādījuši, ka Krievijas ekonomikā šogad gaidāma recesija, nereti to pat salīdzinot ar Krievijas 1998. gada krīzi. Lielvalsts smago situāciju apzinājies arī Putins, kurš atzīmējis, ka Krievijai ir pietiekamas rezerves, lai pārdzīvotu grūtākus laikus.

Šuvalovs atklāj, ka ir dažādas idejas, kā iztērēt naudu, lai stabilizētu ekonomisko situāciju, bet vēl nav panākta galēja vienošanās un pretkrīzes programma vēl atrodas plānošanas etapā.

Zināms, ka plāns sastādīs vairāk kā 100 punktus, kas paredzēti ekonomiskas diversifikācijai, uzņēmumu atbalstam un izaugsmes veicināšanai.

Plānots, ka finansējums tiks ņemts no valsts budžeta papildus izdevumiem, Nacionālā labklājības fonda, no jauno nodokļu priekšrocībām un uzkrātajām rezervēm.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats