20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Kompānija Apple pārtrauc produkcijas tirdzniecību Krievijā
Kompānija Apple pārtrauc produkcijas tirdzniecību Krievijā
Autors: BNA.LV / 17. decembris 2014, 12:11
Tehnoloģiju kompānija “Apple Inc.” ir izlēmusi uz nenoteiktu laiku pārtraukt tās produktu tirdzniecību Krievijas internetveikalā, sakarā ar pēdējo dienu kraso rubļa vērtības kritumu, kas tādējādi negatīvi ietekmē kompānijas peļņu, vēsta aģentūra “Bloomberg”.


“Apple” savu produktu tirdzniecību tiešsaistē pārtrauca pēc tam, kad rubļa vērtība 16. decembrī nokritās par 19%.

Šādu soli tehnoloģiju ražotājs spēra, jo viss, kas uzņēmumam par pārdotajām precēm tika nopelnīts rubļos, no Krievijas uz ASV pārkonvertējās dolāros un eiro, taču pēc “Apple” domām, izmainītā summa bija niecīga un neatbilstoša standarta preces cenai.

Uz kompānijas lēmumu asi reaģējuši Krievijas iedzīvotāji, kuriem šāds solis šķitis negodīgs, jo tādējādi tiek ierobežotas viņu iespējas uz Ziemassvētku laiku iegādāties dāvanas un preces ikdienai, turklāt viņi nesaprot, kādēļ parastajiem iedzīvotājiem ir jācieš no starpvalstu konfliktiem un to sekām. Visvairāk cilvēki ir neapmierināti ar faktu, ka Krievijā “iPhone” un citus “Apple” produktus ir varējuši iegādāties tikai internetveikalā, jo valstī nav neviena kompānijas oficiālā veikala.

Reaģējot uz patērētāju neapmierinātību,“Apple” pārstāvis Alans Heilijs pircējiem atvainojies par sagādātajām neērtībām un norādīja, ka pašlaik uzņēmums pārskata cenu politiku.

Iepriekš uzņēmuma stratēģija, zaudējot rubļa vērtību, bija produktu cenu celšana, taču arī šis solis “Apple” kompānijai izrādījies neizdevīgs.

Tikmēr Kembridžas finanšu analītiķis Endrjū Bārtels aicināja arī citu tehnoloģiju uzņēmumus, kuri nodrošina savu produkciju Krievijā, atkāpties no tās tirgus, jo pašlaik Krievija rubļa svārstību dēļ ir neizdevīga vieta darījumiem. Bārtels izteicās, ka Krievijas situācija “bremzē” visu globālo ekonomiku, tādēļ ir jāapdomā sava tirgus izvēršana citās valstīs.

Kā jau vēstīts, vakar, 16. decembrī, Krievijas rublis piedzīvoja dramatisku vērtības lejupslīdi. Nepilnas dienas laikā Krievijas rubļa vērtība samazinājās līdz 100 rubļiem par eiro un 77 rubļiem par dolāru.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Apple

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats