28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Lielāka daļa Latvijas uzņēmēju Krievijas embargo ietekmi nav izjutuši
Lielāka daļa Latvijas uzņēmēju Krievijas embargo ietekmi nav izjutuši
Autors: BNA.LV / 14. novembris 2014, 16:15
Lielākā daļa jeb teju 67% Latvijas uzņēmēju atzinuši, ka viņu uzņēmumu darbību Krievijas noteiktais tirdzniecības embargo uz Eiropas Savienību nav ietekmējis. 22% uzņēmēju atklāj, ka ir izjutuši nelielu negatīvu embargo ietekmi, savukārt 8% uzsver, ka ir izjutuši lielu negatīvu ietekmi. Bet 1% uzņēmēju atzinuši, ka bijusi neliela pozitīva ietekme, liecina jaunākais Citadele Index pētījums.


Dati rāda, ka atkarībā no uzņēmuma lieluma, Krievijas noteiktais embargo visbiežāk negatīvi ietekmējis mazos uzņēmumus. Kopumā negatīvu ietekmi izjutuši 33% mazo uzņēmumu, no kuriem lielu negatīvu ietekmi izjutuši 8%, bet 25% aptaujāto – nelielu negatīvu ietekmi. Vismazāk embargo ir jutuši lielie uzņēmumi, 74% no tiem atzinuši, ka embargo tos nav ietekmējis, 14% – izjutuši nelielu negatīvu ietekmi, 3% – lielu negatīvu ietekmi, savukārt tikpat daudz jeb 3% izjutuši lielu pozitīvu ietekmi un 6% – nelielu pozitīvu ietekmi.

Analizējot sniegtās atbildes atkarībā no nozares, embargo negatīvo ietekmi visbiežāk izjutuši tirdzniecības jomā strādājošie uzņēmumi – 29% norādījuši, ka izjutuši nelielu ietekmi un 8%, ka lielu. Pakalpojumu sniedzēji retāk norādījuši, ka izjutuši embargo negatīvo ietekmi – 20% izjutuši nelielu, 8% lielu negatīvu ietekmi. Līdzīgi norādījuši ražošanas uzņēmumi – 19% izjutuši nelielu, 7% lielu ietekmi. Visretāk par embargo negatīvo ietekmi ir norādījuši būvniecības uzņēmumi – 16% izjutuši nelielu, 4% lielu ietekmi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats