29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » ES apsver iespēju pastiprināt sankcijas pret Krieviju
ES apsver iespēju pastiprināt sankcijas pret Krieviju
Autors: BNA.LV / 30. oktobris 2014, 11:28
Ja Maskava pieļaus 2. novembrī Austrumukrainas kaujinieku plānotās vēlēšanas, sankcijas pret Krieviju varētu tikt pastiprinātas, vēsta krievu laikraksts “Kommersant”.


Eiropas Savienības (ES) pārstāvji vēlēšanas, kuras plānotas 2. novembrī pašpasludinātajās “Doņeckas tautas republikā” un “Luhanskas tautas republikā”, uzskata par Minskas vienošanos pārkāpumu un atzīstot vēlēšanas par likumīgām, Krievija draud ar to, ka ES varētu pastiprināt savas sankcijas.

ES uzskata, ka vēlēšanas šajos apgabalos varētu sagraut Minskā noslēgto vienošanos un traucēt centieniem atrisināt Ukrainas krīzi, tādējādi apsverot iespēju pastiprināt sankcijas pret Krieviju, laikrakstam norāda ES pietuvināts avots.

Otrdien, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nāca klajā ar paziņojumu, ka Maskava plāno atzīt “tautas republiku” vadītāju un parlamentu vēlēšanu rezultātus, kas negatīvi pārsteidza ES pārstāvjus. Viņuprāt šāds solis kaitēs miera procesam un ir pretruna ar Ukrainas likumiem.

Kā jau ziņots, 12. septembrī spēkā stājās jaunās ES sankcijas pret Krieviju, ņemot vērā tās agresiju Ukrainā. Jaunās sankcijas attiecās uz finanšu tirgiem, ierobežojot to pieeju Krievijas naftas kompānijām, tai skaitā «Rosņeftj», «Transņeftj» un gāzes koncernam «Gazprom».

Tāpat noteikti dažādi finansiāliem ierobežojumi, kas, galvenokārt, skars kapitāltirgus jomu un divejāda lietojuma preču ražotājus. Sankciju sarakstā iekļautas vairākas bankas, tai skaitā ”Rosselkhozbank”, “Sberbank, ”Gazprombank” un VEB.

Uz nenoteiktu laiku pārtraukta arī finanšu ieguldīšana naftas krājumu meklējumos Krievijas arktiskajā reģionā.

ES noteikusi tirdzniecības aizliegumu ar deviņiem aizsardzības uzņēmumiem – ”OAO Almaz Antey”, “OAO NPO Bazalt”JSC Kalashnikov”, “JSC Sirius”, “OJSC Stankoinstrument”, “OAO JSC Chemcomposite”, “JSC Tula Arms Plant”, “NPK Technologii Maschinostrojenija” un “OAO Wysokototschnye.

Papildināts arī to fizisko un juridisko personu loks, kurām piemēroti dažādi ierobežojumi saistībā ar viņu atbalstu Krievijas darbībām Ukrainā. Zināms, ka sarakstā iekļautas vairākas Krievijas amatpersonas un uzņēmumi, kā arī personas no pašpasludinātās «Doņeckas tautas republikas» un Krievijas okupētās Krimas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ES, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats