28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » ES paraksta Asociācijas līgumus ar Gruziju, Moldovu un Ukrainu
ES paraksta Asociācijas līgumus ar Gruziju, Moldovu un Ukrainu
Autors: IR.lv / 27. jūnijs 2014, 12:59
Piektdien Briselē parakstīti Eiropas Savienības (ES) Asociācijas līgumi ar Gruziju, Moldovu un Ukrainu, kas paredz ciešu politisko asociāciju un ekonomisko integrāciju ar ES, stiprinot demokrātiju, tirgus ekonomiku, kā arī labu pārvaldību reģionā, vēsta LETA/AFP.


ES un Ukrainas Asociācijas līguma pirmā daļa, kas ietver politiskās sadarbības jautājumus, tika parakstīta šā gada 21.martā, savukārt piektdien parakstīta Asociācijas līguma vienošanās par padziļinātu un visaptverošu brīvās tirdzniecības zonu (DCFTA).

Bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs novembrī atteicās parakstīt asociācijas līgumu ar ES, izraisot plašus protestus, kas noveda pie viņa krišanas un varas maiņas Kijevā, raksta IR.lv.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirms parakstīšanas paziņoja, ka tā ir vēsturiska diena Ukraina, kas tai dod jaunu sākotni pēc gadiem ilgas nestabilitātes. "Iespējams, otra lielākā diena Ukrainai pēc neatkarības atgūšanas," teica Porošenko.

"Šī ir svarīga diena, viena no vēsturiskajām dienām kopš neatkarības. Es domāju, ka mums ir jāizmanto šī iespēja, lai modernizētu valsti. Tam mums ir vajadzīgs miers un drošība," sacīja Porošenko.

Kā sociālajā tīklā Twitter ziņo Latvijas Radio korespondente Briselē Ina Strazdiņa, Ukrainas prezidents asociācijas līgumu ar ES parakstījis ar to pašu pilspalvu, kas novembrī bija domāta Janukovičam.

ES sākotnēji cerēja iesaistīt Austrumu partnerības programmā sešas Austrumeiropas valstis, bet Armēnija, Azerbaidžāna un Baltkrievija izvēlējās veidot ciešākas attiecības ar Krieviju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ES, Petro Porošenko

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats