26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ministrs sola, ka Latvija turpinās cīnīties par Grestes atbrīvošanu
Ministrs sola, ka Latvija turpinās cīnīties par Grestes atbrīvošanu
Autors: Apollo.lv / 26. jūnijs 2014, 14:44
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ceturtdien ar Austrālijas ārlietu un tirdzniecības ministri Džūliju Bišopu vienojās turpināt intensīvi strādāt, lai latviešu izcelsmes Austrālijas žurnālists Pēteris Greste pēc iespējas drīzāk tiktu atbrīvots, portāls «Apollo» uzzināja ārlietu ministrijā.


Telefona sarunā abi ministri izteica stingru nosodījumu netaisnīgajam Kairas tiesas lēmumam pret «Al Jazeera» žurnālistiem, uzskatot, ka tiesas procesā nav ņemti vērā visi apstākļi, tai skaitā nav arī tiešu pierādījumu pret žurnālistiem.

Ministri bija absolūti vienisprātis, ka jāturpina kopīgs darbs taisnīga tiesas lēmuma panākšanai. Savstarpēji sadarbojoties un koordinējot rīcību, šo lietu ir iespējams ievirzīt labvēlīgā gultnē, uzskata abas puses.

Tāpat ministri izvērtēja pašreiz iespējamo labāko rīcību, kas nodrošinātu Grestes un viņa kolēģu atbrīvošanu.

Rinkēvičs informēja par līdz šim izdarīto, kā arī par plānoto turpmāko rīcību, mobilizējot Eiropas Savienības (ES) un atsevišķas Eiropas valstis, gan arī to sabiedrību žurnālistu aizstāvībai. «Svarīgākais ir strādāt kopā gan Kairā, gan starptautiskajās organizācijās, gan arī dažādās pasaules valstīs,» uzsvēra Rinkēvičs.

Latvija galvenokārt koncentrēsies uz ES, bet Austrālija uz pārējiem reģioniem, aicinot savus kolēģus šo jautājumu aktualizēt arī divpusējos kontaktos ar Ēģipti.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edgars Rinkēvičs, Ēģipte, Pēteris Greste

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats