26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ukrainas drošības spēki nepanāk teroristu padošanos
Ukrainas drošības spēki nepanāk teroristu padošanos
Autors: BNA.LV / 19. jūnijs 2014, 17:20
Ukrainas drošības spēki bija spiesti atsākt pretterorisma operācijas aktīvo fāzi pēc tam, kad teroristi nav nolikuši ieročus pēc pretterorisma spēku pavēlas un turpinājuši uzbrukumu.


Kā paziņojis Pretterorisma operācijas preses sekretārs Vladislavs Seļezņovs, tad pretterorisma spēki teroristiem izteikuši ultimātu, lai panāktu mieru. Trīs stundu laikā teroristi tika aicināti nolikt ieročus un padoties, taču teroristi uz to atbildējuši ar uzbrukumu ukraiņu karavīru kontrolpunktiem.

Sagaidot ultimāta termiņa beigas un nepanākot teroristu padošanos, pretterorisma operācijas spēki vairākās pilsētās atsāka operācijas aktīvo fāzi.

Savukārt tikmēr Kramatorskā teroristi uz divu deviņstāvu māju jumtiem uzstādījuši 82 milimetru mīnmetējus un apšauda dzīvojamos rajonus, liekot domāt, ka uzbrucēji ir Ukrainas drošības spēki. Kā norāda Seļezņovs, ar šo soli teroristi cenšas izraisīt vispārēju paniku cilvēku starpā, piespiežot viņus bēgt no pilsētas, lai paši varētu uzdoties par Kramatorskas iedzīvotājiem un pamest pretterorisma operācijas reģionu.

Kā ziņots iepriekš, trešdien prezidents Petro Porošenko pavēstīja, ka Ukraina drīzumā vienpusējā kārtā pārtrauks uguni valsts austrumos, lai sniegtu iespēju nelikumīgo bruņoto grupēju locekļiem atbruņoties un tiem, kas to vēlas, – pamest valsti.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats