25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Luhanskas apgabala ziemeļi ir atbrīvoti no teroristiem
Luhanskas apgabala ziemeļi ir atbrīvoti no teroristiem
Autors: BNA.LV / 5. jūnijs 2014, 16:52
Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja pienākumu izpildītājs Serhijs Pašinskis paziņojis, ka Luhanskas apgabala ziemeļdaļa, kā arī Krasnijļimanas pilsēta Doņeckas apgabalā ir pilnībā atbrīvotas no teroristiem.


Pašinskis norāda, ka ir gūts pirmais lielais panākums - Krasnijļimanas pilsēta ir pilnībā attīrīta no teroristiem. Šodien pilsētā būs arī civilā administrācija, kas sakārtos dzīvi. Pilnībā lokalizēta ir arī situācija Luhanskas apgabala ziemeļos, konkrētāk, deviņi rajoni Luhanskas apgabala ziemeļos atrodas Ukrainas valsts kontrolē. Tāpat viņš arī paudis pārliecību par Krievijas iebrukumu draudu samazināšanos.

Pēdējo trīs mēnešu laikā valdībai ir izdevies atjaunot Ukrainas aizsardzības spējas, ir veikta kadru rotācija Iekšlietu ministrijas struktūrās un Ukrainas Drošības dienestā visos Ukrainas reģionos.

Pašinskis vairijās nosaukt konkrētu datumu, kad pilnībā varētu tikt izbeigta pretterorisma operācija. Viņš norādā, ka no tā ir atkarīgi vairāki faktori. Pašlaik viņš varot tikai paklanīties visu to karavīru priekšā, kas šobrīd aizsargā valsti. Viņš norāda, ka viņš turpinās palīdzēt jaunajai komandai, lai situācija arī valsts austrumos uzlabotos.

Kā jau ziņojām, Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Luhanska, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats