20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ārlietu ministrs asi izsakās par bijušā Vācijas kanclera rīcību
Ārlietu ministrs asi izsakās par bijušā Vācijas kanclera rīcību
Autors: Apollo.lv / 30. aprīlis 2014, 15:25
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs velta asus vārdus, komentējot bijušā Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera dzimšanas dienas svinības Krievijā un tikšanos ar kaimiņvalsts prezidentu Vladimiru Putinu.


Ministrs sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja, ka ietekmīgām personām savas dzimšanas dienas vajadzētu svinēt savā valstī, bet Šrēdera rīcība vērtējama kā nožēlojama.

«Nožēlojami, ka ietekmīgas valsts bijusī amatpersona atrodas ārpus valsts un faktiski darbojas pretēji savas valsts interesēm,» teica Rinkēvičs.

Savukārt, runājot par Eiropas Savienības un ASV sankcijām pret Krieviju, ministrs apliecināja, ka aizvakar pieņemtie lēmumi par jaunām sankcijām «nav pēdējie soļi».

«Ja situācija turpinās eskalēties, varētu runāt par nopietnākām sankcijām. Tas nav sods, tas ir mēģinājums ietekmēt valsti. Jāgatavojas uz ilgu darbību, tas [sankciju rezultāti] nebūs vienā dienā,» atzina viņš.

Tāpat Rinkēvičs norādīja, ka personas, pret kurām vērstas sankcijas, mēdz izteikties, ka tas viņām ir pat pagodinoši, tomēr «privātās sarunās mēs dzirdam kaut ko citu, tad patriotisma deva noplok».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edgars Rinkēvičs, Gerhards Šrēders, Krievija, Vācija, Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats