28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijas ziņu aģentūra publicē Janukoviča uzrunu ukraiņu tautai
Krievijas ziņu aģentūra publicē Janukoviča uzrunu ukraiņu tautai
Autors: Apollo.lv / 28. marts 2014, 16:45
No amata atstādinātais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs uzrunā Ukrainas tautai paziņojis, ka katrā Ukrainas reģionā būtu jārīko referendumu par statusa noteikšanu valstī, vēsta Krievijas ziņu aģentūra ITAR-TASS.


«Kā prezidents, kurš domās ir kopā ar jums, aicinu katru loģiski domājošo Ukrainas pilsoni – neļaujiet krāpniekiem jūs izmantot! Pieprasiet referendumu par katra reģiona statusu Ukrainas sastāvā,» teikts Janukoviča ziņojumā.

«Viss, kas noticis pēdējo mēnešu laikā Ukrainā, ir bruņots valsts apvērsums, kuru veica opozīcija ar bruņotu teroristu grupējumu, kā arī dažu rietumvalstu palīdzību,» paudis Janukovičs.

«Ir pilnīgi loģiski, ka protesti Ukrainas dienvidaustrumos pieņemas spēkā – tā ir dabiska iedzīvotāju reakcija uz bruņoto valsts apvērsumu. Pašieceltie ministri un deputāti nevar iekarot tautas uzticību, atņemot katram Ukrainas pilsonim balstiesības, kas ir noteiktas veicot antikonstitucionālas izmaiņas valsts likumdošanā, to vidū, arī gaidāmās prezidenta vēlēšanas,» uzsvēra Janukovičs.

«Anarhijai, kas valda mūsu valsts ielās, nav nekā kopīga ar demokrātiju. Lai kaut viena rietumvalsts nosauc Ukrainā notiekošo par demokrātiju. Nedomāju, ka kāds no Eiropas valstu vadītājiem publiski atzīs par normālām cilvēku slepkavības un laupīšanas uz ielām. Tās veic teroristi, kuri sauc sevi par aktīvistiem, un viņiem ir ļauts nesodītiem nogalināt un aplaupīt cilvēkus,» pauda atstādinātais prezidents.

Tāpat Janukovičs atklāj, kas varētu stabilizēt situāciju valstī: «Tikai referendums visā Ukrainā, nevis ārkārtas prezidenta vēlēšanas ļaus būtiski stabilizēt politisko situāciju un saglabāt Ukrainas valsts suverenitāti un vienotību. Savukārt pretkonstitucionālais lēmums par ārkārtas prezidenta vēlēšanām «izslēdz godīgu vēlēšanu iespējamību», lai arī kad tās nenotiktu.»

«Pašreizējā tā saucamā vara pieņēmusi virkni likumus, kas tiešā veidā pārkāpj Ukrainas konstitūciju. Šie likumi tika pieņemti «Maidana» izdarītā spiediena rezultātā. Pret daudziem tautas deputātiem un viņu ģimenēm tika vērsti vardarbības akti, nerunājot par pastāvīgiem draudiem,» teikts ziņojumā.

Janukovičs vērsies pie «Reģionu partijas» padomes un lūdzis izslēgt viņu no tās.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ukraina, Viktors Janukovičs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats