20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Lielbritānijā tiks ieviesta grūtāk viltojama vienas mārciņas monēta
Lielbritānijā tiks ieviesta grūtāk viltojama vienas mārciņas monēta
Autors: BNA.LV / 20. marts 2014, 15:20
Kā ziņo ārzemju mediji, Lielbritānijas valdība trešdien paziņoja, ka izlaidīs jaunu sterliņu mārciņas monētu, kuru būs grūtāk viltot. Šobrīd apgrozībā esošā monēta ir tikusi lietota pēdējos 30 gadus.


Pēc Lielbritānijas Finanšu ministrijas vārdiem, jaunā monēta, ko veidos divi atšķirīgas krāsas metāli, būs visdrošākā monēa pasaulē.

Lielbritānijas Karaliskā kaltuve lēš, ka starp šobrīd apgrozībā esošajām vienas mārciņas monētām aptuveni 3% ir viltojumi. Atsevišķos Lielbritānijas reģionos šis īpatsvars sasniedz pat 6%.

Jaunā monēta tiks veidota pēc iepriekš apgrozībā esošās 12 stūru trīs pensu monētas parauga. Tā apgrozībā atradās no 1937.-1971. gadam. Tās veidošanā tiks izmantotas modernākās tehnoloģijas, kas atvieglos tās autentiskuma apstiprināšanu. Karaliskā kaltuve arī cer, ka jaunā monēta būs grūtāk viltojama.

Tiek plānots, ka monēta nonāks apgrozībā līdz 2017. gadam. Tāpat kā visās britu monētās, jaunās monētas aversā atradīsies karalienes Elizabetes II attēls. Par reversa puses attēla izvēli tiks rīkots valsts mēroga konkurss. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Lielbritānija, monēta, sterliņu mārciņas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats