28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Venēcijas reģionā notiek mēģinājums atdalīties no Itālijas
Venēcijas reģionā notiek mēģinājums atdalīties no Itālijas
Autors: BNA.LV / 18. marts 2014, 11:27
Kā vēstī plašsaziņas mediji, Venēcijā un Venēcijas reģionā šajā nedēļā notiek juridiski nesaistošs tīmekļa balsojums par atdalīšanos no Itālijas un savas valsts izveidošanu.


Šāda balsojuma mērķis ir nodrošināt atbalstu likumprojektam, kas ierosinātu referendumu par Venēcijas reģiona atdalīšanos no Itālijas. Šī likumprojekta atbalstītāji vēlas nodibināt Venēcijas Republiku.

Šo balsojumu organizē ''Indipendenza Veneta'', partija, kas iestājas par šī reģiona neatkarību. Tiek lēsts, ka Venēcijas reģions Romai gadā nodokļos maksā vidēji 71 miljardu eiro, taču investīcijās un pakalpojumos saņem aptuveni 50 miljardu eiro.

Jaunākās aptaujas rāda, ka aptuveni 60% no 3,8 miljoniem reģiona vēlētājiem atbalsta neatkarību.

Venēcijas reģiona valdības premjers Luka Zaija norādījis, ka Venēcijas atdalīšanās nebūtu neleģitīma, jo šāda iespēja ir atrunāta starptautiskajās tiesībās. Viņš arī paskaidroja, ka venēcieši interesējas par neatkarības centieniem Skotijā un Katalonijā. Ja Katalonijā izdodas izveidot neatkarīgu republiku, Venēcijā varētu mēģināt pielietot tādu pašu metodi.

Šajā tīmekļa balsojumā Venēcijas reģiona iedzīvotāji atbild uz jautājumiem par to, vai viņi vēlētos saglabāt eiro un palikt Eiropas Savienībā un NATO, ja tiktu izveidota Venēcijas republika.

Šis tīmekļa balsojums sākās svētdien un norisināsies līdz piektdienai. Tiek prognozēts, ka tajā savu viedokli izteiks aptuveni divi miljoni cilvēku. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Itālija, Venēcija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats