25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » FKTK komentārs par JPMorgan lēmumu apturēt ASV dolāru maksājumus no Latvijas bankām
FKTK komentārs par JPMorgan lēmumu apturēt ASV dolāru maksājumus no Latvijas bankām
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 2. janvāris 2014, 16:18
JPMorgan lēmums samazināt operāciju apjomu ir saistīts ar ASV bankas stratēģijas maiņu starpbanku tirgū visā pasaulē. Tas nav saistāms ar Latviju vai Latvijas banku sektoru. JPMorgan ir būtiski samazinājusi operāciju apjomu ar virkni banku vairākās valstīs.


Tās Latvijas bankas, kurām JPMorgan bija viens no sadarbības partneriem ASV dolāru pārskaitījumiem, jau kādu laiku ir pārorientējušās uz citiem sadarbības partneriem. Jāuzsver, ka šis lēmums nav atstājis ietekmi uz šo banku klientu apkalpošanu, jo bankas veido plašu korespondējošo kontu tīklu atbilstoši klientu vajadzībām – nodrošinot gan kontus dažādās valūtās, gan reģionos.

Latvijas bankām ir plašs korespondējošo banku loks, tai skaitā ASV dolāru maksājumiem. Deutsche Bank AG un Commerzbank AG ir Latvijas banku lielākie korespondējošo banku partneri ASV dolāru maksājumiem, bet ne vienīgie.

Korespondējošo banku maiņa ir ikdienišķs un ierasts process – starpbanku tirgū bankas regulāri pārskata attiecības un notiek kādas izmaiņas. Piemēram, pērn vien ir atvērti 8 korespondējošie konti ASV dolāros, bet pēdējos 2 gados vēl 52 konti citās bankās. Tas liecina par dinamiku starpbanku tirgū.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV, FKTK, JPMorgan

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats