25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Berluskoni meita nevēlas iesaistīties politikā
Berluskoni meita nevēlas iesaistīties politikā
Autors: Māris Krūmiņš / NRA.lv / 27. augusts 2013, 15:14
Ja Itālijas politikas veterāns, 20 gadu garumā varas virsotnē bijušais Silvio Berluskoni patiešām tiks atstādināts no politiskās darbības, viņa partijai Tautas brīvība (PDL) var rasties lielas problēmas ar jauna līdera atrašanu.



Bijušā premjera vecākā meita Marina Berluskoni, kura vada viņa izveidoto holdingu Fininvest, atkārtoti uzsvērusi, ka politiķes karjera viņu nevilina.

Jau vairāk nekā mēnesi Itālijas mediji (arī tie, kas atklāti simpatizē S. Berluskoni un ir saistīti ar viņa biznesa interesēm) baumo par 47 gadus vecās M. Berluskoni politiskās karjeras uzsākšanu. Izteikti pat minējumi, ka septembra vidū notiks plašs ekspremjera atbalstītāju mītiņš, kurā pavēstīs par PDL atkalpārdēvēšanu par Forza Italia (tāds nosaukums savulaik jau bija S. Berluskoni izveidotajai politiskajai kustībai) un M. Berluskoni stāšanos šā labējā spēka priekšgalā. Tomēr, neraugoties uz to, ka S. Berluskoni vecākā meita apzinīgi apmeklē dažādus partijas pasākumus, konsultē tēvu nebeidzamajās tiesas prāvās un tiek uzskatīta par pašu loģiskāko izvēli partijas līderes postenim, oficiāli viņa turpina noliegt šādu plānu esamību. «Man jau atkal, nezin kuru reizi, jāatkārto, turklāt jāatkārto kategoriski – es nekad neesmu domājusi par iesaistīšanos politikā. Man tas nekad nav šķitis un arī nešķiet aizraujoši,» M. Berluskoni izplatīto paziņojumu citē Reuters. Tomēr pat tik nepārprotams paziņojums galu baumām nav darījis – itāļu avīzes atgādina, ka 1994. gadā, pāris mēnešus pirms sensacionāli pārliecinošās uzvaras vēlēšanās, arī uzņēmējs S. Berluskoni zvērēja, ka nekādu politisko ambīciju viņam neesot.

Politologs Džuzepe Orsina, kurš sarakstījis grāmatu par S. Berluskoni ietekmi uz Itālijā notiekošo, sarunā ar interneta ziņu vietni The Local norāda, ka ekspremjers var pārliecināt savu meitu uzņemties partijas līdera funkcijas. «Neviens cits nevarēs aizstāvēt viņa biznesa intereses. Berluskoni acīm redzami baidās, ka uzreiz pēc viņa noiešanas no politiskās skatuves ienaidnieki šo biznesu sagraus, turklāt nevarētu teikt, ka šīm bailēm nav pamata. Meitas stāšanās pie partijas stūres viņam būtu labākais risinājums,» viņš uzsver. Tam piekrīt arī Romas universitātes LUISS profesors, laikraksta Il Sole 24 Ore politiskais komentētājs Roberto D’Alimonte, kurš uzsver, ka šādā gadījumā S. Berluskoni saglabātu gandrīz visu līdzšinējo ietekmi. «Tad viņš varētu kļūt par marionešu dīdītāju, raustīt aukliņas, pat neraugoties uz mājas arestu,» saka eksperts.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Itālija, Silvio Berluskoni

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats