19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Navaļnijs sola turpināt cīņu Maskavas mēra vēlēšanās
Navaļnijs sola turpināt cīņu Maskavas mēra vēlēšanās
Autors: IR.lv / 21. jūlijs 2013, 17:30
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs sestdienas rītā ar vilcienu ieradies Maskavā no Kirovas, kur viņam ceturtdien tika piespriests piecu gadu cietumsods, paziņojot, ka turpinās cīņu Maskavas mēra vēlēšanās.


Navaļniju dzelzceļa stacijā ar aplausiem un saucieniem "Navaļnijs - Maskavas mērs!" sagaidīja ap tūkstotis atbalstītāju un žurnālistu, ziņo LETA/Lenta.ru.

"Mēs ejam uz vēlēšanām un mēs uzvarēsim," ar skaļruņa palīdzību saviem atbalstītājiem pavēstīja Navaļnijs. "Kopā mēs esam milzīgs spēks un es esmu priecīgs, ka esam to sākuši saprast. Priekšā mums ir milzīga, smaga vēlēšanu kampaņa. Septiņas nedēļas nepārtraukta darba un tas ir tikai sākums."

Neilgi pirms Kirovas vilciena pienākšanas dzelzceļa stacijā tika izsludināta evakuācija sakarā ar nevienam nepiederošas somas atrašanu. Policija aicināja sapulcējušos cilvēkus izklīst, taču tās aicinājumi tika ignorēti. Vēlāk atklājās, ka atrastajā somā atrodas parastas mantas.

Kā ziņots, Kirovas apgabala tiesa piektdien deva rīkojumu atbrīvot Navaļniju un viņa lietā līdzapsūdzēto Pjotru Oficerovu. Tūlīt pēc lēmuma pieņemšanas abi notiesātie tiesas zālē tika atbrīvoti. Viņiem kā drošības līdzeklis piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Eksperti norāda, ka notiesāto izlaišana no apcietinājuma dienu pēc ieslodzīšanas Krievijas tiesu praksē ir unikāls gadījums. Tiesa lēmumu pieņēmusi, pamatojoties uz prokuratūras iesniegumu, kurā norādīts, ka abu notiesāto apcietināšana tiesas zālē bijusi nepamatota, jo tiesas spriedums vēl nav stājies spēkā.

"Navaļnijs un Oficerovs iepriekš nav pārkāpuši [drošības līdzekļa] paraksta par neizbrukšanu nosacījumus, turklāt Navaļnijs ir reģistrēts kā kandidāts uz Maskavas mēra amatu, tāpēc viņa apcietināšana rada šķēršļus, īstenojot tiesības uz vienlīdzīgu piekļuvi vēlētājiem," paziņoja prokurors.

Aizstāvības puse prokuratūras lūgumu atbalstīja.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksejs Navaļnijs, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats